Örebro räddade poäng i slutminuten

SPORTBLADET

Paul Oyuga måltjuv

GÖTEBORG

Bakom slutresultatet 1-1 (0-0) mellan Örgryte och Örebro döljer sig en rätt trist, tempofattig tillställning. Men också en hel del dramatik.

Örebros kvittering kom nämligen i slutminuten.

- Tungt att förlora två poäng när vi ledde, säger Öis tränare Erik Hamrén.

- Vi visar moral som kommer tillbaka, säger Örebros dito Mats Jingblad.

Den första halvleken i detta möte i den rekordtidiga höstpremiären bjöd på minimal underhållning. Även vädret verkade anse att hösten är kommen för det var snålblåst och duggregn som heller inte bidrog till att höja stämningen.

Träna anfallsspel

Vad de bägge lagen gjort under "sommaruppehållet" är oklart men anfallsspel tycks de inte ha tränat på.

Öis fick aldrig igång sitt passningsspel som fungerat så bra tidigare i år. Istället matade de långbollar på anfallsparet Joachim Karlsson och Christian Hemberg. Tacksamma byten för Örebros nickstarka mittbackar Fredrik Jansson och Thomas Andersson. Och rann någon boll längs marken förbi dem var Anders Karlsson i målet hela tiden alert och ute och bröt.

- Vi möter ett bra lag, välorganiserat och disciplinerat, tycker Erik Hamrén.

- Det är väldigt svårt att få ytor.

I andra ökade tempot något, utan att för den skull bli svindlande, och några chanser skapades också, främst genom Örebro.

- Vi tog över mer och mer i andra och hade två guldlägen att ta ledningen, säger Mats Jingblad och syftar på två nicklägen för de bägge kenyanerna i anfallet.

20 minuter in i halvleken mötte Paul Oyuga ett inlägg från Mikael Danielsson. Nicken totalt missriktad dock. Drygt tio minuter senare fick Boniventure Maruti ett ännu bättre läge men han dundrade sin nick från nära håll i ribban.

Bejublat brassebyte

Däremellan gjorde Öis ett bejublat dubbelbyte. De båda brasilianska nyförvärven Afonso och Paulinho Guará bytte plats med Hemberg och Karlsson. De visade direkt att de vill ha en plats och var pigga och löpvilliga.

Och det höll på att bli succé direkt när Paulinho spelade in till Afonso som dock snubblade till när han skulle styra in bollen i öppet mål.

Istället fick Öis 1-0 med drygt tio minuter kvar när Anders Karlsson halvmissade ett inlägg. Utboxningen tog på egen back och studsade in i eget mål.

Örebro tryckte på mot slutet och fick till slut utdelning. Ett inlägg nådde i slutminuten inhopparen Samuel Mokede som spelade in framför mål till Paul Oyuga som slog in kvitteringen i öppet mål.

Bittert för Öis men rättvist sett till matchen som helhet.

Jerker Edgren/TT