Grönholm på väg mot tredje segern i Svenska rallyt

SPORTBLADET

och lovar att fortsätta köra för fullt

Världsmästaren Marcus Grönholm går i kväll och lägger sig på hotellet i Karlstad som ledare i Svenska rallyt.

Tro inte att han tänker slå av på takten i morgon.

- Nej, nog måste vi åka fullt. Annars blir rytmen tokig.

Foto: Marcus Grönholm fortsätter att dominera Svenska rallyt.

Konkurrenterna är därmed varnade att det inte kommer att bli några gratis sekunder under den tredje och sista dagen. Och det är nog bara ett tekniskt fel som kan stoppa Grönholm från att ge sig själv sin tredje seger i Svenska Rallyt.

- Det har gått helt OK. Men jag är inte riktigt nöjd med körningen, det fanns många platser i dag där jag kunnat attackera hårdare, säger Grönholm, innan han fortsätter.

- Men det behövs ju inte...

Tommi Mäkinen har gjort allt vad han kunnat för att få kontakt, men har tappat tio sekunder under lördagens körning.

Längre bak i fältet är det två andra förare som klättar fort. Colin McRae ägnade fredagen åt att snurra på i stort sett varenda specialsträcka. I dag har han hållit nosen och rätt håll, och börjar nu allt mer hota estländske talangen Markko Märtins fjärdeplats.

Fransmannen Sebastien Loeb var så ledsen, så ledsen över att behöva köra först på fredagen och "ploga vägen" åt alla. Det var inte vad han tänkt sig som belöning för Monte Carlo-segern. I dag startade han längre bak och humöret svängde.

- I dag är det ett nöje att köra. Fina, isiga sträckor, sa Loeb som var nästan lika snabb som Grönholm och åkte expresshiss uppåt i resultatlistan.

Åtta förare får VM-poäng – räkna med att Carlos Sainz (just nu åtta) får slåss för att behålla den poängen.

Svenskkampen i grupp N går vidare. Efter andra etappen leder Stig-Olov Walfridsson grupp N-klassen med 25 sekunder före evige trätobrodern Kenneth Bäcklund. Trea i klassen är japanen Toshi Arai.

Stort publikintresse röner också femfaldige speedway-världsmästaren Tony Rickardsson. Tony ligger på 18:e plats i grupp N-klassen, och har därmed ungefär lika många förare framför som bakom sig.

I morgon körs de sista fem specialsträckorna, samtliga rejäla skogssträckor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport