Hustrun smugglade dopningspreparat

SPORTBLADET

Tour de France skakas av ny skandal

Cykelsporten skakas av ännu en dopningsskandal.

Tour de France-trean Raimondas Rumsas fru är gripen, misstänkt för innehav av dopningspreparat, meddelade den franska tullen på måndagen.

Foto: Raimondas Rumsas - trea i årets upplaga av Tour de France.

Hustrun till den litauiske cyklisten Raimondas Rumsas greps i söndags i samband med att tullen kontrollerade hennes fordon vid en gränskonstroll vid den alpina orten Chamonix i Frankrike.

Slutade totaltrea

Kvinnan som var på väg till Italien hade med sig medicin som kan betraktas som dopingpreparat, uppgav en talesvinna för den franska tullen. Exakt vilka preparat det rör sig om eller hur stora mängder det handlar om vill dock tullen inte uppge i nuläget.

Om beslaget har något samband med hennes make är ännu osäkert.

Raimondas Rumsas slutade på en tredje placering i Tour de France - Frankrike Runt - i söndags. Han kom 18 minuter och 17 sekunder efter den amerikanske cyklisten Lance Armstrong. På andra plats kom den spanske Joseba Beloki.

Tour de France är världens hårdaste och mest kända cykellopp för professionella åkare. Första loppet gick redan 1903 på initiativ av L'Autos chefredaktör, Henri Desgrange. Med avbrott 1915-18 och 1940-46 har loppet körts årligen.

Dopning i Tour de France:

Lär mer:

Susanna Vidlund