Alfredssons ålder är ett styrkebesked

SPORTBLADET

Linderstam: Hon är ett bevis på att vi har ett så brett åldersspektrum av världsklassgolfare att vi kan hänga tvätt på det

1 av 3 | Foto: brett åldersspektrum En 44-åring är ett av våra största hopp i British Open – och det är inte alls något svaghetstecken, skriver Johan Linderstam.

ST ANNES. Ett av våra största hopp i British Open heter Helen Alfredsson.

Hon är 44 år gammal.

Och vill man göra det enkelt för sig skulle man växla upp kring åldersnojan och tolka det som en svaghet inom återväxten i svensk golf. Vill man däremot göra det lite svårare så blir slutsatsen en helt annan.

Så vi gör det svårt.

Vi väljer att tolka det som ett exceptionellt styrkebesked.

Anledningen? Anna Nordqvist och Caroline Hedwall.

Hade Alfredsson lagt av samtidigt som Annika Sörenstam i vintras så hade de två lämnat ett tomrum stort som Hell Bunkern på St Andrews bakom sig, och det behövs nog inte tilläggas att den bunkern är både stor och elak.

Men nu fortsatte Helen och det tog inte många tävlingar (fem) innan Anna Nordqvist hade visat upp anletet av den nya tidens svenska stjärna.

Hur det ser ut?

Framtiden är självsäker och kaxig utan att be om ursäkt, och där vissa blir glada bara av att få en inbjudan till festen så sparkade Anna Nordqvist in dörren och blev partajets centralfigur.

Och Caroline Hedwall kan gå samma väg.

Kraftfull amatör

20-åringen från Barsebäck och

Täby är fortfarande amatör men gör sitt andra British Open och har en kraft och bredd i sitt spel som många behöver karriärer för att bygga.

I måndags kvalade hon till British Open och tog sig till särspel mot 13 golfare i kampen om en plats – i dag slår hon ut i tävlingen eftersom hon visade att vilja ger resultat och att gammal inte alltid är äldst.

En av hennes farligaste motståndare heter då Helene Alfredsson. Hon är 44 år gammal och ett bevis på att vi har ett så brett åldersspektrum av världsklassgolfare att vi kan hänga tvätt på det.

Ett svaghetstecken, säger säkert någon.

Ett excep- tionellt styrkebesked, säger jag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf