Beckham utbuad i hemmapremiären

SPORTBLADET

Fortsatt kyligt mottagande i USA för Galaxys fixstjärna

"Försvinn din förrädare".

Det var ett av budskapen på läktaren när David Beckham blev utbuad av sin hemmapublik i natt när hans Galaxy mötte – Milan.

– Du kan inte vara omtyckt av alla, säger Beckham.

Foto: ”Du är falsk, åk hem”, stod det på en av flera banderoller som i natt mötte David Beckham i comebacken på LA Galaxys hemmaplan.

Det var David Beckhams första match på hemmaplan sedan återkomsten till USA tidigare i somras. Och hemmasupportrarna dolde inte sina känslor inför fixstjärnans återkomst.

"Åk hem din förrädare" och "Becks, vi var här innan dig, vi är här efter dig och vi är här trots dig" var budskapet som prydde två av banderollerna som hemmapubliken vecklade ut på läktaren.

Missade halva säsongen

David Beckham testade amerikanernas tålamod rejält när han bestämde sig för att slutföra säsongen med Milan, dit han var utlånad från LA Galaxy över vinteruppehållet, och därmed missa halva säsongen med sitt amerikanska lag.

Redan i helgen möttes Beckham av burop när Galaxy mötte New Yorks Red Bulls på bortaplan, men i nattens debut på hemmaplan hade busvisslingarna tilltagit – och de kom från den egna publiken.

Försökte prata med fansen

Beckham försökte i pausen att samtala med publiken som häcklade honom. En man hoppade då ner från läktaren och fördes bort av säkerhetspersonal.

– En av grabbarna sa saker som inte var så snälla. Det var över gränsen. Jag sa ”du behöver lugna ner dig och skaka min hand” och då hoppade han över, säger Beckham till nyhetsbyrån AP.

Supportern arresterades av polisen för att ha inkräktat planen.

”Påverkade mig inte”

Efter paus avtog dock buropen mot Beckham något. I matchens 65:e minut slog han en hörna som Bryan Jordan nickade i mål till ställningen 2–2 som också blev slutresultatet.

– Jublet gjorde att buropen drunkade, vilket var trevligt, säger Beckham som menar att han inte bryr sig om häcklandet.

– Jag är inte besviken. Det påverkade mig inte.

Tidigare i somras uttalade sig lagkamraten Landon Donovan mycket kritiskt om Beckhams inställning till den amerikanska ligan, men efter ett gemensamt samtal med Galaxy-tränaren Bruce Arena har de både spelarna rett ut konflikten.

Efter matchen kramade David Beckham om flera av sina tidigare lagkamrater i Milan.