Belöningen: nytt kontrakt

SPORTBLADET

Red Bull behåller både Webber och Vettel

Stannar Mark Webber blir kvar i Red Bull. Där han även fortsatt blir stallkamrat med Sebastian Vettel. FOTO: AP

Seger i Tyskland.

Nu får Mark Webber sin belöning.

Han stannar hos Red Bull.

Det har inte hänt speciellt mycket på förarmarknaden den här säsongen, men nu har det första stallet gått ut och sagt vad som gäller.

Red Bull behåller Sebastian Vettel och Mark Webber 2010.

– Jag är extremt lycklig hos Red Bull, säger Mark Webber enligt motorsprottotal.

– Även under de åren när det gick något sämre så tyckte jag om att arbeta med teamet. Nu har vi nått flera framgångar och jag hoppas att det fortsätter så ett tag till, då är det ännu roligare att jobba. Nu har vi slutspurten av årets mästerskap framför oss och jag ser redan fram emot att utveckla nästa års bil.

Efter sin olycka I vintras var han med om en cykelolycka och bröt benet. Det var inför säsongen osäkert om han skulle kunna hitta formen och konkurrera med Sebastian Vettel.

”Lätt beslut”

Men han har verkligen lyckats. Han tog sitt livs första F1-seger i Tyskland senast och det tycks vara en av anledningarna till att teamet nu verkligen bestämt sig för att förlänga hans kontrakt.

– Jag är glad över att Mark stannar 2010, säger teamchef Christian Horner.

– Framförallt efter sin olycka har han visat att han är väldigt målmedveten. De resultat han haft på slutet, bland annat med segern i Tyskland, visar att han är i sitt livs form, att förlänga kontraktet med honom var därför ett lätt beslut för oss. Med Sebastian och Mark har vi det bästa förarparet i mästerskapet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1