”Årets VM var en framgång”

SPORTBLADET

– trots uteblivna finalplatser för svenskarna i Main Event

Erik Sagström slutade trea i HORSE-finalen och vann 3,9 miljoner samtidigt som Tomas Alenius vann en Bracelet. Årets VM var en positiv historia, i alla fall enligt Murat Sahan, chefredaktör på Pokermagazine.

– Jag tycker årets turnering var en framgång, säger han.

Det blev ingen finalplats i main event för de blågula spelarna. Men årets WSOP var ändå en framgång – i alla fall för svenskarna.

– Jag tycker årets turnering var en framgång för Skandinavien och Europa i helhet. Ville Wahlbeck tog armband och placerade sig bra i flera turneringar, Tomas Alenius tog sveriges fjärde armband och halvitalienaren Jeff Lisandro tog tre hela armband och att inte förglömma Erik Sagströms fina tredjeplacering i stora HORSE (som gav honom över 3,9 miljoner kronor). Tyvärr blev det inga skandinavier med på main events final bord, säger Murat Sahan.

Stora förändringar

Murat passar även på att berömma arrangörerna när han sammanfattar WSOP.

– Största förändringen i WSOP har varit att tävlingsledningen har varit lyhörda för deltagarnas önskemål och gett spelarna mer marker i varje deltävling vilket gett utrymme för bättre spel, något som i stort sett alla spelare välkomnar.

Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker