Räikkönen laddad inför helgens rallystyrning

avChristoffer Braw

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det ska bli intressant att se vad jag kan göra”

Nu byter Kimi Räikkönen Formel 1 mot rally. Ferrari F60 mot Fiat Grande Punto S2000. I morgon går starten i Rally della Marca.

– Det ska bli intressant att se vad jag kan göra, säger Räikkönen.

Laddad inför helgens rally.

Kimi Räikkönen ställde upp i Arctic Lapland Rally i januari. Det blev succé direkt. I helgen ska Räikkönen köra rally igen - mitt under brinnande Formel 1-säsong.

– Jag vill tacka stallet för att de gav mig möjligheten att delta i en sådan här tävling, säger Räikkönen till Ferraris hemsida.

– Jag har jättekul och det blir första gången på asfalt efter några test på snö i vintras.

Webber ska cykla

Kimi Räikkönen är en av två F1-förare som ställer upp i andra motortävlingar i år. Toro Rosso-föraren Sebastien Bourdais är den andra. Han ska köra Le Mans 24-timmars i mitten av juni. Dessutom ska Red Bulls Mark Webber ställa upp i ett 16 mil långt cykellopp i England i helgen. Senaste gången Webber tävlade på cykel, i november förra året, bröt han benet.

Rally della Marca körs på fredag och lördag. Bara en vecka senare inleds tidsträningarna inför Turkiets GP. Ferrari åker till Turkiet med nyvunnet självförtroende.

– Vi vet att vi är på rätt väg nu. Det finns fortfarande småsaker att rätta till, men för eller senare kommer vi att vinna, säger Räikkönen, Formel 1- och rallyförare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1