Galante Carlström: ”Gillar man inte det kan man lägga ner”

avJohan Björck

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Alexander Galante Carlström.

Han har avgjort tre finaler och på lördag vill han avgöra sin fjärde.

Sportbladet har pratat med Faluns storstjärna Alexander Galante Carlström om titlar, finalspel och utsålda arenor.

– Jag vill vara med och slåss om de största medaljerna och då måste man vara med i ett lag som Falun säger Galante till Sportbladet.

På lördag avgörs den 17:e SM-finalen i innebandy och det är ett utsålt Globen som som kommer att gästas av två av världens bästa lag i Falun och Storvreta.

I Falun siktar fixstjärnan Alexander Galante Carlström på att återigen avgöra en SM-final och ta hem sitt femte guld.

Du har redan avgjort tre finaler tidigare, kommer du även avgöra den här?

– Det vet man aldrig, men att kliva in och avgöra är en tanke jag har hela tiden. Sen vem som egentligen gör det spelar mindre roll så länge vi vinner. Men det är ju min uppgift och jag ser fram emot att ha chansen att kunna göra det ännu en final.

Ni har haft en batalj med Storvreta de senaste åren där ni tagit fyra SM-guld var. Hur mycket betyder en finalmatch mot Storvreta för sporten?

– För sporten är det framförallt kanon. Det är två av världens bästa lag som kom etta och tvåa i grundserien. Det kan inte bli en bättre eller större final än så här och inte heller en jämnare drabbning. Det är få förunnat att kunna se flera världsstjärnor på samma plan. För oss som klubb är det otroligt roligt att få en så värdig finalmotståndare i Storvreta.

Hur bra koll har ni på varandra som lag och vad kommer att avgöra?

– Det är klart vi har koll på många av deras spetsspelare. Många av oss spelar i landslaget så vi vet vad de gör och de vet vad vi gör. Det kommer handla om vilka som kommer upp i högst nivå imorgon och det blir förhoppningsvis vi. Det är bara att gå runt och tagga hela dagen och explodera i finalen.

Det är ett superintresse inför finalmatchen där 13 590 biljetter är sålda. Hur går tankarna kring ett utsålt Globen?

– Jag älskar det och har bevisat tidigare att jag älskar att spela inför en storpublik. Den inramningen som kommer vara i Globen kommer vara helt magisk. Gillar man inte det som spelare kan man ju lägga skorna på hyllan direkt. Det här är det bästa som finns.

Du har själv en given plats i landslaget. Hur rankar du spel i en SM-final kontra spel i landslaget?

– Det är två helt olika känslor. När man spelar för Falun har man krigat med samma killar under en längre tid och sen får man kröna det med ett guld, det är den bästa belöningen. Men med landslaget får man spela för sitt land och möta världseliten. Det är två olika saker men det är lika härligt att vinna med dem båda. Det är gulden man vill åt oavsett om det är Falun eller landslaget.

Hur slutar matchen?

– Oj, haha. Det blir målkalas och matchen slutar 7-5 till Falun