Tennis

Arvidsson övertygade i Båstad

Sofia Arvidsson.
Sofia Arvidsson.

SPORTBLADET

Den svenska damettan Sofia Arvidsson övertygade i sin första match i WTA-turneringen i tennis i Båstad. På tisdagen slog Arvidsson, 53:a i världen, ut den 26-rankade och fjärdeseedade italienskan Roberta Vinci med 6–4, 7–5 i första omgången. Arvidsson låg under med 2–5 i andra set, men tog fem raka game och säkrade segern.

Landsmaninnorna Sandra Roma och Rebecca Petersson hade som väntat ingen chans när de klev in i turneringen. 17-åriga Petersson från Järfälla, som fick ett wildcard, föll med 1–6, 2–6, mot holländskan Arantxa Rus, rankad 64:a i världen. Roma, rankad 639:a, ställdes mot Mariana Duque-Marino från Colombia, som vann med 7–5, 6–1.

Italienska världsnian, Sara Errani, var den som skulle sätta färg på turneringen. På tisdagen efter träning kom beskedet att hon inte kan medverka på grund av skada. Hon kom närmast från seger i WTA-tävlingen i Palermo.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis