Anna mot final efter dräktbråk

Foto: segersvid Lindberg hoppar i dag för en finalplats på söndag.
SPORTBLADET

Anna Lindberg avskydde att behöva åka till OS i landslagets ”tantdräkter”.

Så simhopparens klagade – och klarade i går kvalet i en sistaminuten-framtagen dräkt.

– Det blev lite tyg och lite dubbelt material. Det känns viktigt, säger hon.

Foto: Anna Lindberg.

I juni förberedde sig Anna Lindberg för sitt femte OS. Hon hade nyligen vunnit dubbla EM-guld och formen var bibehållen, men en detalj gnagde.

– Jag har fått 30 röda, 30 blå och 30 svarta baddräkter, men ingen är riktigt bra. Materialet är fel och man vill inte se ut som en tant. Jag är gammal, men ingen tant, sa hon.

Sitter inte okej

Menar du att prestationen blir sämre i landslagsdräkten?

– Ja. Vi håller på med en bedömningssport där det är viktigt att baddräkten är estetiskt till­talande. Och när man står där uppe vill man känna att den ­sitter okej. Så är det inte.

Anna Lindberg vände sig till förbundets sponsor och krävde ändring. Om inte dräkten blev mer åtsittande, på sina ställen mer täckande och mindre ”tantig”­, så fruktade 30-åringen att det skulle synas också i resultatlistan.

Blev bra tillslut

Veckor gick. I går kvalade Anna Lindberg sig enkelt vidare från tremeterssvikten. Hon hoppade på säkerhet till sig 318,60 poäng och kom elva.

– Det var okej. Det var inte strålande, men jag gick vidare, säger hon.

Och hur blev nya dräkten?

– Den blev bra till slut, när vi fick vara med och bestämma. Det var vissa saker som vi ville skulle vara annorlunda. Det blev lite tyg och lite dubbelt material. Det känns viktigt när så många kollar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS