Jeesica Ennis bättre än Nessie på korta häcken

SPORTBLADET

LONDON. Ju äldre man blir, desto känsligare blir man. Så tårarna sprutade förstås när lilla Jessica Ennis tog emot OS-guldet i sjukamp. Inte på redaktören, men väl på de utklassade konkurrenterna. Och kanske Carolina Klüft.

Det hindrar inte att det var ett mäktigt ögonblick när spelens omslagsflicka stod och lyssande till ”God Save the Queen” och hela olympiastadion sjöng med. Redaktören skulle velat vara i Ennis kläder. De skulle emellertid suttit mycket illa.

Ennis är ett litet monster, i ordet positiva bemärkelse. Det innebär till exempel att hon visar upp sig oftare än monstret i Loch Ness. Hon är dessutom bättre på korta häcken, i höjd, längd, kula och spjut. Nessie sägs dock vara snabbare på både 200 och 800 meter.

Pinfärsk bild

Engelska tabloider visade igår en pinfärsk bild på monstret i Loch Ness. Den var tagen av den 60-årige Nessie-jägaren George Edwards, som väntat vid sjön i 26 år för att få ett snapshot som detta. Det såg mycket trovärdigt ut, och inga experter kan förklara mysteriet. Det togs också, lustigt nog, just när den brittiska turistsäsongen drar igång på skarpen.

Eder redaktör skickades till Loch Ness för tio år sen för att jaga Nessie, eftersom en svensk snubbe scannade hela sjön med hypermodern utrustning. Vi såg inte så mycket som en abborre.

Håller skottar på britter?

Men vad man kan fundera över: de där lite egensinniga gamla skottarna som sitter i stugor på kullarna runt Inverness...håller de också stenhårt på Great Britain? Gråter de av glädje när en engelsman från sydkusten tar guld? Sjunger de med i ”God Save the Queen?”

Redaktören har ingen aning. Officiellt. Han vet bara att Daily Mirror igår hade en lysande rubrik till en bild på skotten Andy Murray inför dagens OS-final i Wimbledon:

ANYONE FOR (T)ENNIS?

ARTIKELN HANDLAR OM