Motorsport

Överlägsen SM-seger för Tidemand

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

- Det är kul att vara kung i sitt eget land.

Pontus Tidemand var ohotad i Västrallyt - och siktar på seger i SM.

- Det är ju kul att vara kung i sitt eget land, säger han.

Tidemand.

Foto: Scanpix

Tidemand tog en övertygande seger på de blöta vägarna utanför Trollhättan. hans två värsta konkurrenter Pelle Sääv och Mats Jonsson hade problem och kunde inte hota Tidemand som vann tävlingen. Därmed tog han sin tredje seger i SM, men eftersom han misslyckades i den förra deltävlingen ligger han tvåa i mästerskapet, Mats Jonsson har fortfarande ledningen.

– Det betyder mycket. Det är bra både för mitt självförtroende och för sponsorerna, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

– SM vill jag fortsätta att åka, det är ju kul att vara kung i sitt eget land.

Tvåa var Jerker Axelsson som faktiskt ledde Trimmat 4WD efter fredagen och trea var SM-ledaren Mats Jonsson som var trea i mål, men som aldrig hade någonting med segern i rallyt att göra.

Sekundstrid

 Patrik Johansson och Jimmy Joge slogs om andraplatsen i rallyt - och segern i Otrimmat 4WD. Det blev en sekundstrid in i mål.

– Vi har fått kämpa hela dagen och det blev 2,2 sekunder till slut. - Det är små marginaler och vi har varken gjort några större misstag eller fått punkteringar, så det känns jätteskönt, säger Joge.

59 ekipage startade i tävlingen oh tio bröt. Nu återstår två deltävlingar av årets rally-SM, East Sweden Rally i Linköping, 14-15 september och avslutningen, Kolsvarundan i Köping den 5-6 oktober.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport