”Uppträder korkat”

Publicerad 2012-03-17

SVT-expertens dom mot Hellner

Marcus Hellner slutade på 20:e plats i herrarnas masstart i Falun.

Detta efter en märklig attack redan efter 2,8 kilometer när 26-åringen trodde att mördarbacken avslutades med ett spurtpris.

– För att vara så intelligent uppträder han tämligen korkat, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Redan efter 2,8 kilometer attackerade Marcus Hellner i masstarten i Falun. 26-åringen gick ifrån fältet och var först upp för mördarbacken. En attack som förvånade alla.

– Hans taktiska upplägg... Jag blir bara mer och mer förbryllad. Jag förstår inte vad han håller på med, sade SVT:s expert Anders Blomquist.

”Är nybörjarfel”

Loppet innehöll ett antal spurtpris men inget redan efter 2,8 kilometer. En information Hellner uppenbart missat.

– Visst är det så. För att vara så intelligent uppträder han tämligen korkat tycker jag, säger Anders Blomquist.

– Det känns elementärt att man ska veta att åker man lite för fort i utgången av en tuff backlutning drar man på sig mjölksyra. Det känns som nybörjarfel han håller på med i dag.

Efter att ha varit först upp för backen väntade Hellner in övriga fältet. Det är oklart vad rycket kostade på men i mål var 26-åringen först på 20:e plats, 1,06 efter segraren Dario Cologna.

Hellner: Kommer bli förbannad

– Jag har missuppfattad. Jag trodde det var spurtpris på första och andra men det var på andra och tredje. Jag har tänkt så hela morgonen och det känns väl lite dumt just nu. Ibland missuppfattar man. Det är första gången det händer för mig att jag bommar en sådan grej, säger Hellner i SVT.

– Jag tänkte när jag fick lucka att ingen kämpade om det. Jag kom loss så himla lätt och fattade inte vad som hände. Nu förstår jag efteråt. När jag kom i mål fick jag höra. Ibland är man trög.

Nu hoppas Hellner på revansch under söndagens avslutande jaktstart.

– Jag kommer bli jävligt förbannad när jag tänker på misstagen jag gjorde i dag. Då växer revanschlustan. Jag ska ha koll i morgon, säger 26-åringen.

Polskan Justyna Kowalczyk vann lördagens klassiska 10-kilometerslopp i masstart för damerna.

Följ ämnen i artikeln