Mästaren Rydell stannar i STCC

Publicerad:
Uppdaterad:
Rickard Rydell.
Foto: Bildbyrån
Rickard Rydell.

SPORTBLADET

Förare efter förare har lämnat STCC.

Men mästaren stannar.

Rickard Rydell och Chevrolet kör även 2012.

När flera stall och kända förare har lämnat STCC för den nya serien TTA väljer Chevrolet Motorsport Sweden att förlänga avtalet med Rickard Rydell och satsa på att försvara mästartiteln i STCC 2012.

– Jag är verkligen glad över att få fortsätta samarbetet med Chevrolet under nästa säsong. Jag trivs väldigt bra i teamet och vi lyckades vinna mästerskapet redan under vårt första försök, säger Rickard Rydell i ett pressmeddelande.

– Beslutet att förlänga samarbetet var inte speciellt svårt att fatta. Jag är säker på att Chevrolet Motorsport Sweden ger mig de bästa förutsättningarna att fortsätta slåss om segrar också 2012. Jag ser redan fram emot att komma i gång med de första vintertesterna.

”Genuint stolta”

Även stallet är mycket nöjda med det nya avtalet:

– 2011 var den bästa säsongen hittills för Chevrolet Motorsport

Sweden, och det var till stor del tack vare Rickard Rydell. Han är en nästan osannolikt komplett standardbilsförare, och vi är genuint stolta över att få fortsätta jobba med honom även framöver, säger stallchefen Nicklas Karlsson.

– STCC är ett starkt varumärke och ett mycket konkurrenskraftigt mästerskap för sponsorer och bilimportörer, och med den kontinuitet dagens tillkännagivande för med sig är jag övertygad om att vi står väl rustade att möta nästa utmaning.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN