Taktisk miss sänkte Sandell

avJörgen Källström

Publicerad:

”Skit är vad det är”

HAGFORS. Patrik Sandell hade bara med sig ett extra reservhjul.

Det var en taktisk miss som kostade Mini-föraren dyrbar tid.

- Skit är vad det är, suckar Sandell.

Hela dagen har i princip gått som på räls för Patrik Sandell. Men det var tills den näst sista sträckan under fredagen. Då tog framdäcken slut och dubben vek sig. På den nionde sträckan innan service fick Sandell och hans co-driver Staffan Parmander alltså köra med ett bakdäck

utan dubb.

- Först kände jag att det började understyra. Sedan försvann dubbarna helt och på sista sträckan fick jag köra helt utan dubb på hjulet. Jag fick ju ta det otroligt lugnt i högerböjarna och det blev bara skit av det här, säger Sandell.

Varför hade ni bara med ett reservhjul?

- Vi hade en strategi att det skulle räcka. Men det var ju tydligen en jävla miss, säger Sandell.

Tar du med två reservhjul resten av tävlingen?

- Ja, det kommer jag verkligen göra. Men övrigt har det varit en kanondag. Det har varit jättekul och allt går åt rätt håll.

Efter nio sträckor ligger Patrik Sandell på en åttondeplats, 6,6 sekunder före Sébastien Loeb som ligger sjua, och över två minuter efter ledande Jari-Matti Latvala.

Svenska racingstjärnan Richard Göransson, som i år gör WRC-debut, fick bryta efter fredagens sjätte sträckan, Opaker 2. Han slog bort ena framhjulet med tillhörande stötdämpare - men avåkningen innebär inte att svensken bryter rallyt helt och hållet.

Tanken är att hans Mini WRC ska kunna repareras och att han kan starta om under den så kallade Rally 2-regeln under lördagen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally