Mejla

Peter Wennman

Mitt i skiten, men jag tänker inte döma Gerrard

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Vi lär inte få veta hela sanningen än på ett tag.

Men klockan är två i natt, svensk tid, när jag skriver det här... och Steven Gerrard ”remains in custody”.

Sitter kvar hos polisen.

Sitter mitt i skiten.

För några minuter sen hörde jag ett rykte om att fyra av de sex unga män som arresterades efter bråket i Southport i går natt hade släppts.

Kvar hos Merseyside Police satt bara Liverpools lagkapten Steven Gerrard – och en 18-årig kompis.

Nu har det gått några sekunder till och det meddelas att det var fel, att alla sex fortfarande är misstänkta för misshandel av en 34-årig discjockey på nattklubben The Lounge Inn.

Det har fotograferats några blodstänk på golvet. Det sägs i morgondagens engelska tidningar att 34-åringen fått sy ett sår i pannan, har ett skärsår på näsan samt fått en tand utslagen.

Det påstås också att Steven Gerrard blivit förbannad när han inte fått sin favoritlåt spelad, bett dj:n dra åt helvete och därefter gett honom en armbåge i sidan. Ett gult kort, liksom.

I bråket som följde därefter har uppenbarligen någon nitat discjockeyn.

Andra hävdar att det kastats ett glas rakt i nyllet på mannen i fråga och att det hela dagen i går, och uppenbarligen hela natten till idag, har hållts förhör om vem som egentligen slängde i väg det där glaset.

Det enda jag fattar är att ingen vet sanningen, att alla chansar, att folk utan bevis kan anklaga andra för att kasta glas i ett stenhus – medan de själva kastar sten i glashus.

Steven Gerrard kan vara fullständigt oskyldig. Det är möjligt att scouserblodet svallat i hettan och fyllan på den där nattklubben (det har gjort det förr), men jag tror inte han varit så dum att han nitat nån. Jag tror att det där kamratgänget på sex pojkar från Liverpools utkanter varit lojalt mot varann och inte velat uppge vem som kastat glaset eller smällt till 34-åringen.

Jag tror Steven Gerrard tvingats sitta hos polisen i förnedrande förhör, men att han inte pekat ut nån av polarna. Det är därför han fortfarande är kvar där medan det här skrivs.

Inget vet sanningen

Det är bara några dar sen jag utsåg Steven Gerrard till Höstens Lirare i Premier League. Det är bara ett dygn sen han gjorde två mål i Newcastle och ledde Liverpool till en trepoängsledning i serien. Det är bara timmar sen jag läste alla hyllningar om Captain Fantastic i de engelska tidningarna.

Nu ser jag hur samma tidningar spekulerar vilt och nästan ÖNSKAR att Gerrard är den skyldige i den här skandalen. Det blir ju bättre så. Det vinklas hejvilt hit och dit. Det citeras anonyma källor som inte finns. Och det värsta av allt, lögnerna färdas med blixtens hastighet till vissa svenska tidningar som kopierar och publicerar dem skrupelfritt, rakt upp och ner. Det är ren gangsterjournalistik. Sportbladet är chanslöst på det området.

Jag tänker alltså inte döma Liverpools lagkapten Steven Gerrard i ett mål där jag inte har alla fakta på bordet.

Har rätt till några öl...

Det enda jag tycker, rent allmänt, är att han har rätt att vara människa. Han kan sägas vara en maskin på planen, men om killen nu fått ledigt några dar (han var nog inte uttagen mot Preston i FA-cupen på lördag) så hade han väl rätt att gå ut med kompisarna och ta några öl?

Att det sen kan händra grejer när folk i närheten börjar dumma sig, det vet alla.

Om Gerrard är skyldig till brott återstår emellertid att se.

Vad det här betyder för Liverpool som fotbollslag?

Inte ett dugg, såvida inte Steven Gerrard döms till fängelse. Och det kan jag inte tänka mig blir fallet.

Av: Peter Wennman

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN