Golf

Sörenstam: Jag slutar på mina egna villkor

Av: 

Daniel Sjöberg

SPORTBLADET

"Det har varit roligt"

Annika Sörenstam, 37, slutar. På en presskonferens i New Jersey på tisdagskvällen meddelade golfstjärnan att det här blir hennes sista säsong.

– Jag har uppnått mer än jag någonsin trott, säger hon till AP.

Annika Sörenstam.

Annika Sörenstam är Sveriges, och en av världens, bästa golfare genom tiderna.

Hon har varit världsetta i många, många år och spelat hem bland annat 72 LPGA-titlar och var den första kvinnan på 58 år att spela på herrarnas PGA Tour i USA.

– Jag har uppnått mer än jag någonsint trodde var möjligt. Jag har gett allt och det har varit roligt, säger hon till AP.

Men nu, efter den här säsongen, är det alltså över. Annika Sörenstam är sedan en tid tillbaka tillsammans med Mike McGee Hon har tidigare flaggat för att hon vill ge familjen mer tid och efter säsongen är det dags för just detta.

– Ett svårt beslut, men det känns rätt. Jag har fått andra prioriteringar i mitt liv, bland annat att bilda familj. Och jag vill vara lika hängiven de sakerna som jag har varit golfen, fortsatte Annika Sörenstam och sade att hon kommer att gifta sig med sin fästman Mike McGee i januari 2009

Sörenstam berättar att hennes sista tävling som proffs blir Dubai Ladies Masters efter att den amerikanska touren är äver. Och innan karriären är över får svensk publik en sista möjlighet att se henna spela tävlingsgolf. Scandinavian TPC på Frösåker den 7–10 augusti, den tävling hon själv står som värd för.

– Jag ska spela där, säger hon till Radiosporten

Att hon slutar för att hon inte längre har något att ge i den absoluta toppen är fel. För bara två dagar sedan vann hon sin tredje tävling för säsongen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 3,5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf