Ekonomen som är en av NHL:s största kultspelare

Av: Stefan Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

Utbildad på Princeton och polis i Anaheim

Tuffing, utbildad ekonom på Princeton, fansfavorit – och nu också målskytt.

Anaheims mustaschprydde George Parros är en av NHL:s största kultspelare.

– Jag spelar ingen vacker hockey, säger han.

Utbildad ekonom George Parros är en av NHL:s tuffaste spelare. Han är också utbildad ekonom på Princeton University.
Foto: AP
Utbildad ekonom George Parros är en av NHL:s tuffaste spelare. Han är också utbildad ekonom på Princeton University.

Bara utseendet gör Anaheim Ducks George Parros till en annorlunda figur i världens bästa hockeyliga. Med sitt långa hår och sin vildvuxna mustasch sticker han definitivt ut bland mängden av hockeystjärnor.

Det finns till och med lösmustascher – ”George Parros Mustaches” – att köpa i supporteraffären i Honda Center, Anaheims hemmaarena.

Inget att skratta åt

Parros fascination för ansiktsbehåring sträcker sig tillbaka till ungdomsåren, då han och hans bror tävlade i att odla mustasch. Nu är det hans signum i NHL, men tanken är inte att mustaschen ska ge upphov till skratt.

– Se till att alla förstår att jag inte har den för att få uppmärksamhet, sa Parros till OCRegister när han skrev på för Anaheim.

– Jag tar mitt jobb på allvar. Jag är inget skämt. Jag vill inte att folk ska tro att jag är en idiot eller clown.

Någon idiot är Parros definitivt inte. 28-åringen må vara Anaheims polis och en av spelarna i ligan som oftast kastar handskarna, men han är också utbildad ekonom på ansedda Princeton University.

Oväntad målskytt

Därför är han en av få NHL-stjärnor som diskuterar aktieaffärer med pressen.

– Jag följer några aktier just nu, som jag anser är undervärderade. Jag ska följa företagen under några månader och när marknaden stabiliseras tänker jag investera i dem, säger han till USA Today.

Annars är det mest slagsmålen som Parros får kommentera för journalisterna. Men den här säsongen har han också klivit fram som en målskytt. Två mål på nio matcher kanske inte är så mycket att skryta med, men bara en spelare (Francois Beauchemin) har gjort fler hittills i Anaheim.

– Jag vet inte hur jag ska förklara det. Puckarna har bara gått in. Jag tackar Gud för det och hoppas att målen fortsätter att komma, säger George Parros.

Publicerad: