Carolina Klüft slutar med sjukampen

avSofie Strandberg

SPORTBLADET

Satsar på längd och tresteg – "Det kan bli hur bra som helst"

1 av 10 | Foto: ANDREAS BARDELL

Carolina Klüft slutar med sjukampen.

När OS i Peking drar i gång är det längd och tresteg som gäller för den 25-åriga Växjöidrottaren.

– Jag har följt mitt hjärta och det är värt 1000 gånger mer än ett eventuellt OS-guld, säger hon till Svenska Dagbladet.

Beslutet att ge upp sjukampen har mognat fram under vintern. Den 25-åriga friidrottaren från Växjö hade varit storfavorit till ytterligare en titel i sjukamp, men väljer nu bort möjligheten att ta ett andra OS-guld.

Motivation

Friidrottsstjärnan har bestämt sig för att inte försvara sitt OS-guld från Aten utan i stället gå vidare i sin karriär. Beslutet menar hon hänger ihop med att glädjen försvunnit och hon fått allt svårare att motivera sig.

–Jag kan förstå att många inte förstår mitt val och att det kommer ifrågasättas. Men motivationen är inte tillräcklig för sjukamp. Det krävs ett 100-procentigt engagemang, säger Klüft till Svenska Dagbladet.

På frågan om hur bra hon kan bli i längd och tresteg svarar Carro:

– Jag hade ju aldrig bytt om jag inte hade trott på det, att jag kan bli grym i de här grenarna. Det kan bli hur bra som helst.

"Här och nu"

Friidrottaren är peppad inför det som väntar.

– Nu känner jag en otrolig motivation och hunger, säger hon till SvD.

Carro utesluter inte att hon gör comeback om något eller några år som mångkampare. Men det är ingenting hon planerar för i dagsläget.

– Jag är åtminstone klar för nu. Det är här och nu som gäller för mig. Det gäller att leva sitt liv.

Agne Bergvall kommer att fortsätta vara Carros tränare men hon hoppas också få ta del av Yannick Tregaros kunskaper i tresteg, skriver SvD.

I februari under GE-galan drabbades Klüft av en blödning i högerlåret. Skadan gjorde att hon missade inomhus-VM i Valencia.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott