TV 6-tittarna blåsta på Zlatan

avPeO Larsson

SPORTBLADET

Viasat lägger stormatcherna i ny kanal

Viasat fortsätter storsatsningen.

Nu startar kanalen en ny fotbollskanal.

Och flyttar de tyngsta matcherna från TV 6 till Viasat Fotboll.

– Visar vi Zlatan så blir det i Viasat Fotboll, säger sportchefen Per Tellander.

TV 6 har tidigare visat en Champions League-match tisdag och en onsdag. Ofta de hetaste fajterna, ofta med svenskanknytning.

Men vill du i framtiden se Inter och Zlatan Ibrahimovic måste du ha den nya kanalen Viasat Fotboll, där Viasat kommer lägga de tyngsta matcherna.

– Visar vi Zlatan så blir det i Viasat Fotboll, säger sportchefen Per Tellander till resume.se.

Viasat – som under hösten gått på storoffensiv och värvat namn som Glenn Strömberg, Sladjan Osmanagic, Ola Andersson och Ola Wenström – startar den nya fotbollskanalen 17 oktober.

Flyttar formel 1 från TV 6

TV 6-tittarna får inte heller se formel 1 live på söndagarna.

F1-racen kommer visas i Viasat Motor. TV6 kommer visa tidkvalet på lördagar och ett sammandrag på söndagar, men vill du följa loppet direkt är det Viasat Motor som gäller.

– Vi möter kundernas önskemål, de vill ha renodlade kanaler. Vi har haft lite problem med våra varumärken tidigare och det har varit med kvantitet än kvalitet. Nu blir det mer kvalitet, säger Per Tellander till resume.se.

Viasat har i dag också förlängt rättigheterna för att sända Champions League till säsongen 2011/2012.

Viasat Sport 1, 2 och 3 skrotas inom kort och ersätts med Viasat Sport, Viasat Fotboll och Viasat Motor. De kunder som redan har Viasat Sport 1-2-3 får nu istället alltså Viasat Sport, Viasat Fotboll och Viasat Motor.

Kanalen har också en separat golfkanal, Viasat Golf.

Kostnaden för att att beställa Viasats sportpaket ligger på 59–99 kronor i månaden beroende på vilken operatör du beställer hos.

Viasat kan ses via parabol, kabel-tv och bredbands-tv.

De som har Boxer kan dock inte se Viasat.