Tidemand tvåa - titelchansen borta

SPORTBLADET

”Jag hoppas vara tillbaka här nästa år”

Det blev en andraplats.

Men det räcker inte för Pontus Tidemand.

I Spanien försvann möjligheten att vinna VM-titeln.

Spaniens VM-rally inleddes med en spektakulär publiksträcka inne i ett regngt Barcelona i torsdags, det fortsatte med blöta grusvägar under fredagen och där tog Pontus Tidemand och JOnas ANdersson kommandot i tävlingen. De hade ledningen i WRC2 när det var dags för lördagens sträckor som avgjordes på asfalt. Där körde svenskarna säkert, men tappade de ledningen till teamkollegan Jan Kopecký.

- Ju mer vi gasar för att vinna tid, desto större blir riskerna och i en sådan här situation är placeringen för mycket värd för att sättas på spel, berättar Pontus.

– Dessutom kan jag erkänna att vi tampades med några tekniska problem som höll oss tillbaka. Vi gav absolut inte upp tanken på att upprepa fjolårets seger men var medvetna om jobbet vi var här för att göra.

Titelchansen borta

Under söndagen fortsatte svenskarna att köra bra. De inledde med två etappsegrar, det blev totalt fem under rallyt, men i mål var de 15 sekunder efter kollegan.

- Jag är glad att vi kunde prestera för att ge SKODA första och andra plats, det var det stora teammålet för helgen. Personligen hade jag hoppats på seger eftersom det här tyvärr innebär att chansen att vinna mästerskapet försvinner, men vi gjorde vårt bästa efter förutsättningarna, säger Tidemand.

 – Vi slutar ändå med känslan på topp eftersom allt fungerade hundraprocentigt sista dagen. Erfarenheten vi har fått här kommer med all säkerhet till nytta, jag hoppas ju vara tillbaka här nästa år.

Två deltävlingar återstår av säsongen, men Tidemand har inte  längre chansen att vinna VM-titeln i WRC2.

ARTIKELN HANDLAR OM