”Nästa gång kör jag in i honom”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Alonsos verbala attack mot Vettel

Fernando Alonso är vansinnig.

På Sebastian Vettel.

– Nästa gång kör jag in i honom, säger den dubble mästaren.

Regnet och det vatten som låg kvar på banan ställde till stora problem för förarna under Brasiliens GP. Dels avbröts loppet av röda flaggor vid två tillfällen, flera förare drabbades av vattenplaning och säkerhetsbilen var ute på banan fem gånger.

Alonso, som kör numera för McLaren, var vansinnig på den fyrfaldige mästaren Sebastian Vettel efter loppet. De kämpade om plats sju på det 42:a varvet och i kurva tio tryckte sig Vettel förbi Alonso vilket tvingade spanjoren ut på avåkningszoner. Alonso protesterade sedan mot manövern, men Vettel klarade sig utan bestraffning.

– Det kommer en dag då någon kör in i honom (Vettel) så att han äntligen förstår att banan är till för oss alla,  säger Alonso, som vunnit två VM-titlar, till motorsportmagazin.

– Nästa gång kör jag in i honom.

”Kör in i honom”

Han ansåg att Vettel, som vunnit fyra VM-titlar, agerade omdömeslöst.

– Visst nu var det en avåkningszon där, men om det hade varit en mur hade antingen han eller jag kraschat und det kommer jag att göra nästa gång. Jag kommer att köra in i honom och se till att han förlorar fler poäng än vad jag gör, säger Alonso.

– Sikten är inte lika bra i regn som när det är torrt, speglarna är ju också blöta. Därför kunde jag inte se om det var någon bakom mig eller inte.

Vettel arg på Verstappen

Vettel hade inte så mycket att säga om incidenten med Alonso efter loppet. Han var mer irriterad över Max Verstappen efter deras kamp under de sista varven. De slogs om plats sex när Verstappen körde om Vettel i kurva 13.

– Jag var först, men han tryckte mig av banan, säger Vettel till RTL.

– Jag körde vid sidan av honom. Han såg mig och jag hade min framvinge något före hans.

Lewis Hamilton vann kaosloppet i Brasilien. Vattnet ställde till stora problem för förarna, men det lär ha varit det sista regnloppet för säsongen.

Finalen avgörs i Abu Dhabi om två veckor - och där lär det inte regna.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och racen live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM