Väckt av ’stalker’ på sitt hotellrum

SPORTBLADET

Berättar om otäcka händelsen

Andy Murray är en världsstjärna – och det har sina baksidor.

Nu berättar skotten om hur en främmande kvinna tog sig in på hans hotellrum.

– Jag vaknade av att hon satt och strök min arm, säger han.

I somras tog Andy Murray sin andra Wimbledon-titel varpå flera brittiska idrottsprofiler – däribland fotbollsikonen Gary Lineker – benämnde honom som en av Storbritanniens störste idrottsman genom alla tider.

Murray är stor – och han har mängder av fans.

Men vissa av dem hade han gärna sluppit.

”Ganska extremt”

I en öppenhjärtig intervju berättar ATP-tennisens världstvåa om baksidan av kändisskapet. Om hur han bland annat en gång vaknade klockan sju på morgonen av ett en städerska tagit sig in på hans hotellrum rum – och att samma kvinna sedan följde honom runtom i Europa.

– Jag hade hängt upp ”stör ej-skylten” på dörren men hon gick in, satte sig på min säng och började stryka min arm klockan sju på morgonen när jag fortfarande låg och sov. Hon dök sedan upp på mina hotell vid ett par andra turneringar i Europa, när jag spelade i Rotterdam och i Barcelona. Det är ganska extremt, men det hände, säger Murray enligt Daily Mail.

”Är mitt mål”

Murray har den här säsongen vunnit två ATP-titlar, en Grand Slam – och OS-guld. Han är just nu tvåa på världsrankningen och cirka 4 700 poäng skiljer upp till Novak Djokovic.

Just nu spelas ATP 500-turneringen i Peking.

Regerande mästare är Novak Djokovic men serben har dragit sig ur årets upplaga på grund av en skadekänning vilket innebär att Murray har chansen att närma sig Djokovic ytterligare.

– Mitt stora mål är att bli världsetta, säger Murray enligt China Opens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM