Northug skriver på nytt miljonavtal

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Ska vara värt minst 20 miljoner kronor

Foto: TT
Northug fortsätter utanför landslaget.

Petter Northug fortsätter sin egna satsning.

Han har skrivit på ett nytt avtal med sponsorn Coop – vilket ryktas vara värt minst 20 miljoner norska kronor.

2013 valde Petter Northug, 30, att bryta med det norska landslaget och istället påbörja en egen satsning. I tre års tid har norrmannen tränat på egen hand och det är någonting som kommer fortsätta i åtminstone två års tid.

Dagligvarukedjan Coop ingick ett avtal med Northug när han bröt sig ur landslaget. Norska adressa.no skriver att Northug och sponsorn nu kommit överens om ett nytt tvåårsavtal, vilket sträcker sig över OS i Pyeongchang 2018.

”Skapar intern vinnarkultur”

– Vi är otroligt nöjda med jobbet Petter gör för Coop och att få kunna bidra till att han får ut max av sin egen karriär. Samarbetet betyder väldigt mycket för alla i Coop, eftersom Petter är med på att skapa engagemang och vinnarkultur internt, säger koncernchefen Geir Inge Stokke enligt adressa.no.

Tiden som samarbetspartners har inneburit såväl upp- som nedgångar. Då Northug åkt fast för rattfylla men även gjort succé i VM i Falun 2015, där han vann fyra guldmedaljer.

Värt 10 miljoner - årligen

– Detta är definitivt det starkaste kärleksförhållandet jag har haft de sista åren, om man bortser från den närmsta familjen. Coop har stått orubbliga vid min sida hela vägen och jag känner en stark lojalitet. Samarbetet har bidragit till att jag har fått ta de initiativ och gå de vägar som varit rätt för mig, och som har gjort att jag har lyckats, säger Petter Northug.

Enligt den norska sajten har det spekulerats i att det nya samarbetet är värt mer än 10 miljoner norska kronor - årligen. Någonting som innebär att Petter Northug får minst 20 miljoner norska kronor för det nya avtalet.

Sajten uppger även att Petter Northug till den kommande säsongen kommer få sällskap i sin träning, det av sin lillebror Tomas Northug, 26. Lillebror Northug petades tidigare i år av landslaget och meddelade därefter att inte har något intresse av att återvända.

Publicerad: