Parnevik i ledning inför sista rundan

avNils Paulsson

Foto: TT
Parnevik har haft en hel del rampljus i svensk tv senaste tiden i och med hans serie med samma namn som familjen.

John Daly kunde inte följa upp sin stabila start i seniordebuten.

Däremot klev Jesper Parnevik, 51, upp i ledningen.

– Det känns bra att få lite fjärilar i magen igen, säger han till AP.

Amerikanska seniortouren PGA tour champions håller till i Texas i helgen, och efter två av tre rundor är det svenskt i topp. Jesper Parnevik som ännu inte har någon seger på touren går nu i ledarboll på dagens avslutande runda tillsammans med Jeff Maggert.

– Långa spelet kändes inte bra i dag. Puttningen var lite bättre, även om jag missade nära nog varje kortputt. Sen satte jag två ”monster” för att jämna ut det hela, säger Parnevik till AP.

”Chans att vinna”

Med ”monstren” menar han bland annat en putt för eagle på trettonde par 5-hålet som tog honom åtta under par. Efter två bogeys och en birdie i avslutningen landade han sju under, och inför sista rundan är det sju spelare inom två slag.

– Det känns bra att få lite fjärilar i magen igen. Plötsligt känner man: Jag måste skärpa mig! Det är annorlunda och det blir kul i morgon, att bara ha chansen att vinna är kul, säger svensken.

Hedwall bra med

Profilen John Daly som fyllde femtio så sent som 28 april, var inte sen med att anmäla sig till seniortouren. Debuten på The Woodlands Country Club inleddes med en stabil 70-runda, men han halkade ner lite till en 21:a-plats efter 73 slag på mittenrundan.

På damernas LPGA-tour klättrade Caroline Hedwall upp till sjundeplats i natt efter en 68-runda inför avslutande ronden. Med det är hon sex slag bakom ledande thailändskan Ariya Jutanugarn.

ARTIKELN HANDLAR OM

PGA-touren

Golf