Blåvitt enkelt vidare i Svenska Cupen

Publicerad 2016-10-13

Tre mål av Rieks i 6-0-segern mot Oskarshamn

IFK Göteborg gjorde vad de skulle och tog sig vidare till Svenska Cupens gruppspel.

Blåvitt vann med klara 6-0 mot Oskarshamns AIK efter tre mål av Sören Rieks.

– Det är MVG över lagets insats, säger Jörgen Lennartsson till CMore.

Följ ämnen
IFK Göteborg

Det rådde ingen tvekan om skillnaderna i serietillhörighet i andra omgången av Svenska Cupen mellan allsvenska IFK Göteborg och division ett-laget Oskarshamn.

Efter tio minuters spel inför 1 221 åskådare på Arena Oskarshamns konstgräs ledde gästerna med 3-0 efter två mål av Sören Rieks och en innickad hörna av Mattias Bjärsmyr.

Fler mål i andra

Målproduktionen för Blåvitt kom av sig men tog ny fart i andra halvek.

Rieks, som gjort tre mål i årets allsvenska, gjorde sitt tredje mål i matchen när han nickade in 4-0 (50) på inlägg från Jakob Ankersen.

Mads Albaek kunde med en hel del hjälp från hemmamålvakten skjuta in 5-0 (56) från distans innan inhopparen Tom Pettersson behärskat knorrade in slutresultatet till 6-0 (81) på passning från en annan inhoppare, Elias Omarsson.

– Det var en professionell insats med koncentration, ödmjukhet och attityd, berömde Göteborgstränaren Jörgen Lennartsson sitt lag i CMore.

"Lätt att slarva"

– Det är lätt att man börjar slarva när man leder med 3-0 i paus. Men nu gav andra halvlek något för fortsättningen också. Vi höll nollan, vi åkte inte på några skador eller varningar och vi fick chansen att lufta lite andra spelare.

Segern innebär att IFK Göteborg tagit sig vidare till de återstående 32 lagen som spelar i Svenska Cupens gruppspel till våren.

Därmed finns också chansen kvar för Blåvitt att genom en eventuell slutseger i cupen få en plats i Europa Leagues kvalspel kommande sommar – om inte IFK Göteborg, mot alla odds, skulle klara av att ta tredjeplatsen i allsvenskan.

– Den här segern och sättet vi spelade på var viktig för fortsättningen av allsvenskan också, säger Jörgen Lennartsson.