TV4 ger bort finalen till SVT

avMalin Wahlberg

Foto: Bildbyrån
I år krockar innebandy-finalen med SM-final i hockey.

TV4 skulle ha sänt SM-finalen i innebandy för tionde året.

Men nu har kanalen gett bort evenemanget till SVT.

– Vår uppfattning är att TV4 gjort sitt yttersta i att hitta en lösning, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy.

TV4 har sänt SM-finalen i innebandy de senaste nio åren. Tanken var att det skulle bli ett tionde år när finalen går av stapeln 16 april.

Men nu har planerna ändrats.

Innebandyfinalen krockar delvis med SM-finalerna i ishockey, vilket gör att TV4 lämnar över innebandyn till SVT.

– Vår uppfattning är att TV4 gjort sitt yttersta i att hitta en lösning som vi ska vara nöjda med och det är glädjande att SM-finalen fortsatt direktsänds i en rikstäckande kanal. Vi siktar på att sätta ett publikt världsrekord på Tele2 Arena och vill att så många som möjligt ska kunna få ta del av den här upplevelsen, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy i ett pressmeddelande.

TV4 betalar

Inte nog med att SVT får finalen – TV4 kommer dessutom att betala produktionen.

”Det var odramatiskt – vi fick helt enekelt en krock med två viktiga event och eftersom vi har goda relationer med både svensk innebandy och SVT tyckte vi att detta trots allt blev bästa lösningen”, skriver TV4:s sportchef Fredrik Olofsson i ett sms till Sportbladet.

Chris Härenstam kommer att kommentera finalen i SVT.

– Att SVT ska sända SM-finalerna i innebandy är roligt, mycket roligt. Det är en sport som jag har längtat efter att få kommentera igen, säger han i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

Innebandy