Ericsson väntar på nya bilen:”Hoppas på ett steg framåt”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ska vara med och slåss om poäng”

1 av 3 | Foto: Jimmy Wixtröm

Två dagars körning är över.

Nu väntar Marcus Ericsson på den nya bilen.

– Jag hoppas verkligen att det är ett stort steg framåt.

Marcus Ericsson har testat inför årets F1-säsong under två dagar men han har gjort det med fjolårets bil. Nu lämnar han över den till teamkollegan Felipe Nasr som ska avsluta testet fram till och med torsdag. Själv väntar han på att få köra den nya bilen som presenteras den 1 mars. Då har han två dagar på sig att köra den innan det är dags för säsongsstart i Australien.

Nöjd med resultatet

– Jag hoppas att det går fint, utan problem och att vi får möjlighet att köra många varv och samla mycket data. Det behöver vi, säger han.

Sauber är det enda teamet som kör de första testerna med fjolårets bil, men Ericsson är ändå nöjd med resultatet.

– Det har varit två positiva dagar och jag har haft möjlighet at köra många varv. Vi kunde gå igenom det planerade programmet, det var en fortsättning på det vi gjorde under gårdagen. Det var en massa aeromätningar och det är inte det mest roliga som en förare kan göra, men det är viktigt för teamet, säger han.

– Under eftermiddagen testade vi olika inställningar och förhoppningsvis finns det saker som vi kan ta med oss till den nya bilen.

Bilen resenteras på tisdag

Reglera har inte förändrats något nämnvärt från 2015 till 2016 och flera team har använt fjolårets bil som bas och sedan utvecklat materialet under vintern. Nästa vecka fortsätter testerna i Barcelona och Sauber presenterar sin bil på tisdag.

– Jag är nöjd med de två första testdagarna och ser fram emot att få köra den nya bilen nästa vecka, säger han.

– De signaler som vi har fått från teamet och från motortillverkaren Ferrari är positiva så jag hoppas att vi kan ta ett stort steg framåt.

Vad är realistiskt att förvänta sig av Sauber i år?

– Vi ska vara med och slåss om poäng, målet är att vi ska kunna göra det av egen kraft. Det känns som om vi ska kunna finnas med mitt i fältet och nu är det 22 bilar i år, så det ska gå och slåss om poäng. Både Manor och Haas har sett lovande ut och det verkar som om det kan bli riktigt jämnt i mitten i år. Vi har en spännande säsong framför oss.

Den startar den 20 mars, i Australien.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM