Brakförlust för Sverige i lag-VM

Publicerad:
Uppdaterad:
Världsettan Ma Long.
Foto: TT
Världsettan Ma Long.

De svenska herrarna spelade riktigt bra bordtennis.

Problemet: de mötte världens överlägset bästa lag.

– De är vidrigt bra, säger Kristian Karlsson efter 0–3 mot Kina i VM-kvartsfinalen.

Mattias Karlsson tog de två första bollarna mot världsettan Ma Long, Kina, i den första matchen i kvartsfinalen i lag-VM i bordtennis.

Ungefär dit sträckte sig det mikroskopiska hoppet om ett svenskt lag i semifinal i lag-VM. Den svenska ledningen i Kuala Lumpur, Malaysia, var snart raderad.

Trots överlag bra spel förmådde svenskarna inte ta ett enda set mot övermakten och föll med 0–3 i matcher.

– De är etta, tvåa och trea i världen av en anledning. De är mer kompletta i allt. De är ohyggligt täta och ger inte bort något gratis, säger svenska ettan Kristian Karlsson till TT.

Tre gånger 0–3

Ma slog Mattias Karlsson med 11–6, 11–9, 11–7. Världstvåan Fan Zhendong följde upp med 12–10, 13–11, 11–5 mot Kristian Karlsson och världstrean Xu Xin slutförde jobbet via 11–6, 11–9, 11–7 mot Jon Persson.

– Jag kanske borde ha tagit ett set. Jag vet inte hur många vi förlorar med två bollar (fyra) men samtidigt gör de bra grejer i slutet av seten, säger Kristian Karlsson.

TT: Vad ska till för att ni ska kunna störa dem mer?

– Vi måste ta chanserna vi får, när vi är med. Knipa ett set så att de börjar tänka.

"Sjukt stolt"

Sverige nådde kvartsfinalen utan Pär Gerell – bästa blågula spelare på världsrankningen – som skadade sig strax före VM.

– Vi gör ett fantastiskt mästerskap. Jag är sjukt stolt över att spela i det här laget, säger Kristian Karlsson.

Kina, som har vunnit samtliga guld i lag-VM sedan finalförlusten mot Sverige i just Kuala Lumpur 2000, möter Sydkorea i semifinal. I den andra ställs Japan mot Europas sista hopp, segraren mellan Frankrike och England.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN