Nadal och Djokovic nådde milstolpar

Foto: AP
Novak Djokovic och Rafael Nadal.
SPORTBLADET

Både Rafael Nadal och Novak Djokovic nådde milstolpar i sina tenniskarriärer under torsdagens spel i Franska mästerskapen. Nadal tog sin 200:e grand slam-seger och Djokovic tog sin 50:e seger i turneringen.

Rafael Nadal ställdes mot argentinaren Facundo Bagnis i den andra omgången och vann enkelt i tre raka set efter att ha förlorat matchens två första game.

Det var den spanske gruskungens 200:e vinst i grand slam-sammanhang. Nadal är den åttonde herrspelaren som når den milstolpen. Listan toppas av skadade schweizaren Roger Federer med 302 segrar. Nadal har kommit tillbaka från ett tungt fjolår och siktar mot tionde slutsegern på gruset i Paris.

– Det var en svår start. Men sedan var jag solid och jag är glad över att vinna på Philippe Chatrier-banan som har varit den viktigaste banan i min karriär, sade Nadal.

I åttondelsfinalen ställs Nadal mot landsmannen Marcel Granollers eller Nicolas Mahut, Frankrike.

Världsettan Novak Djokovic tog sin 50:e seger i Franska mästerskapen, den enda grand slamturnering hanännu inte vunnit. Djokovic besegrade belgaren Steve Darcis med 3–0. I nästa omgång väntar britten Aljaz Bedene.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Paris

Tennis