Eslöv mästare för sjätte året i rad

avElin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Bildbyrån

Eslöv är svenska mästare för sjätte gången i rad.

I dag vann de tredje avgörande mot Halmstad.

– Det känns fantastiskt givetvis, säger Eslövs Mathias Översjö.

Svensk bordtennis stora giganter Eslöv tog i kväll sitt sjätte raka och totalt tolfte SM-guld. Inför finalserien var laget stora favoriter. Trots att Halmstad skrällde till sig en vinst, kunde Eslöv tillslut vinna den tredje och avgörande matchen.

"Varit i en bubbla"

Matchen började jämt med varsin vinst i de två inledande matcherna. Men efter att Mattias Karlsson tagit sitt Halmstad och kvittering 1-1, kunde Eslöv växla upp och ta tre raka matcher.

– Det känns fantastiskt givetvis, en väldigt skön känsla. Man har gått i några dagar och varit i en bubbla under finalveckan. Mycket som stått på spel och nu kan man andas ut en aning.

Avgjorde finalen

Eslövs Mathias Översjö förlorade sin första match med 2-3, men kunde vinna sin andra med 3-0 och avgöra hela finalen.

– För min egen del kändes det väldigt bra, fick bra tajming och träff på bollen även om jag inte gick vinnande ur första kändes det bra. Sen spelade jag min andra match och det var nog min bästa match mot Fabian någonsin. Det var skönt när jag fick in matchbollen, säger Mathias Översjö.

"Den blir extra god"

I och med segern befäster Eslöv sin position ytterligare som sportens stora dominanter i Sverige. Närmast väntar en större utmaning för laget, då de spelar Champions League-final mot franska Pontoisei. Eslöv leder med 1-0 och kan avgöra i nästa match som spelas i Paris.

– Med tanke på den matchen blir det en lugn kväll. Det en god middag med laget och någon enstaka öl på sin höjd kanske. Den blir extra god, säger Mathias Översjö.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Bordtennis