Stjärnan slår tillbaka: ”Är bara avundsjuka”

Försvarar Buffon: ”Måste absolut fortsätta om han vill”

avSimon Sjöstrand

1 av 2 | Foto: Andy Brownbill / TT / NTB Scanpix

Gianluigi Buffon har fått kritik efter valet att återvända till landslaget.

Nu försvaras han – av Valentino Rossi.

– De är bara avundsjuka, säger roadracingstjärnan enligt Gazzetta dello Sport.

Gianluigi Buffon, 40, har väckt många reaktioner de senaste månaderna.

Först valde målvaktslegendaren att sluta i landslaget efter Italiens VM-kvalfiasko mot Sverige i höstas, innan han för en månad sedan meddelade att han skulle göra comeback.

”Vet bäst själv”

– Jag känner ett ansvar nu när vårt landslag är i en övergångsfas, sa Buffon.

40-åringen var tillbaka i ”Gli Azzurri” i träningsmatcherna mot Argentina (i fredags) och England (tisdags), och enligt italienska medier har han fått hård kritik i hemlandet för valet att komma tillbaka.

Nu tas han i försvar av en annan ”åldring”:

Roadracingstjärnan och landsmannen Valentino Rossi, 39.

Den niofaldige världsmästaren, som ses som en av de främsta motoGP-förarna genom tiderna, skrev nyligen ett nytt tvåårskontrakt med Yamaha och slår tillbaka mot de som anser att Buffon borde gå i pension.

– Han måste absolut fortsätta, om han känner för det. Jag tror han vet om han fortfarande kan prestera på topp eller inte, säger Rossi enligt Gazzetta dello Sport.

”Gör det bara roligare”

Han fortsätter:

– Folk är avundsjuka på oss. Och det är det som gör det härligare för oss. Det är enklare att säga att någon är slut än att erkänna att personen har styrka nog att fortsätta försöka.

Tidigare under månaden knep Rossi sin totalt 228:e pallplats i karriären vid säsongspremiären i Qatar. Han hävdar att han fortfarande får samma kick som när han började köra 1996, men menar att italienarna inte visar tillräckligt mycket uppskattning för sina veteraner.

– Det finns två typer av människor: De som uppskattar och njuter av någon annans storhet, och de som är avundsjuka och låter det gå ut över andra. Det är inne att göra det i Italien.

ARTIKELN HANDLAR OM