Tvingas nobba: ”Det är en oskriven regel”

”Kommer att leda till besvikna supporters”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: STREETER LECKA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

LOS ANGELES. Trist besked för svenska golffans:

Henrik Stenson nobbar Nordea Masters i sommar.

– Ett svårt beslut, säger stjärnan i ett uttalande.

I slutet av augusti 2017 bröt Henrik Stenson en ett år lång titeltorka genom att vinna PGA-tourtävlingen Wyndham Championship.

Nu orsakar det honom problem.

”En oskriven regel”

2018 års tävling krockar nämligen med Nordea Masters – som Stenson därför väljer att nobba.

– Jag trodde inte att det skulle ha några negativa följder att vinna Wyndham Championship på PGA touren i augusti förra året. Men sedan presenterades European Tours spelschema för 2018 och Nordea Masters nya datum kolliderar med Wyndham Championship. Det är en oskriven regel i vår sport att man kommer tillbaka som titelförsvarare och jag har tagit det svåra beslutet att inte spela Nordea Masters 2018. Jag inser att oavsett vilket beslut jag fattar kommer det att leda till besvikna supporters och jag hoppas på förståelse då jag känner att jag tagit rätt beslut, säger Stenson i ett uttalande.

Spelas på ”hemmaplan”

Stjärnan brukar vara det stora dragplåstret i Nordea Masters och i år hade han säkerligen haft lite extra stort stöd då tävlingen spelas på Hills i Mölndal, alldeles i krokarna om Göteborg, som Stenson kommer ifrån.

– Jag vet hur viktig Nordea Masters är för svensk golfs framtid och jag önskar alla en toppenvecka i Göteborg och ser fram emot att komma ”hem” igen 2019, säger han.

Claes Nilsson, turneringsdirektör, om beskedet:

– Som golfälskare tycker jag givetvis det är jättetråkigt att Henrik inte kan vara med oss på Hills G&CC till sommaren men i rollen som tävlingsarrangör så förstår jag Henrik och det svåra valet. Vi önskar Henrik lycka till i USA och ser fram emot att få se honom på svensk mark vid 2019 års tävling.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM