Skidor 2018-2019 – allt du behöver veta om säsongen

Längdskidor, skidskytte och alpint – här är årets höjdpunkter

Sverige hoppas på många pallplatser och medaljer under årets skidsäsong.

Största höjdpunkterna är VM i februari-mars.

Här är en guide med länkar till alla tävlingsprogram.

Vinterstudion

SVT:s populära helgsändningar är som vanligt lägerelden under skidsäsongen. Några nyheter för i år är att André Pops är tillbaka som programledare tillsammans med Yvette Hermundstad samt att Maria Pietilä Holmner är ny expert på det alpina. Följ länken här för att få alla fakta och tider om programmet.


Längdskidor

Charlotte Kalla vs Therese Johaug. Det är den duellen som de flesta ser som en höjdpunkt under säsongen. Tävlingarna i världscupen kröns med VM i Seefelt i februari. Alla fakta om tävlingarna hittar du här.


Skidskytte

Det blev stora genombrott för de svenska skidskyttarna Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson under OS i Sydkorea. Nu jagar de pallplatser i världscupen och VM. Följ länken för att läsa alla fakta inför säsongen.


Alpint

De två svenska OS-guldmedaljörerna André Myhrer och Frida Hansdotter jagar nya pallplatser i den alpina cirkusen i vinter. Säsongen kröns med ett VM på hemmaplan i Åre. Här hittar du allt om den alpina säsongen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.