Tränarna: De vinner årets elitserie

Upptaktsträff idag på Friends arena

Tomas H Jonasson är en av de som ska ge Elit Vetlanda ett nytt bra år.
Tomas H Jonasson är en av de som ska ge Elit Vetlanda ett nytt bra år.

Elitserien i speedway är redan avgjord.

Åtminstone om man ska tro klubbarnas lagledare.

Elit Vetlanda får inte mindre än sex av åtta guldtips.

Elit Vetlanda, som förlorade fjolårets SM-final mot Piraterna, har förstärkt ett redan bra lag med världsmästaren Tai Woffinden, Emil Sajfutdinov och Leon Madsen.

Sportchefen Bo Wirebrand medger att klubben aldrig har haft en starkare trupp, som även omfattar namnkunnig förare som Jaroslaw Hampel, Janusz Kolodziej, Tomas H. Jonasson och gästföraren David Ruud.

– På pappret är det nog så, säger han under tisdagens upptaktsträff i Friends Arena.

Ändå har han och lagledaren Fredrik Staaf satt upp slutspel som årets stora mål, och dit går sex av elitseriens åtta lag.

– Där sätter vi upp en ny målsättning, säger Wirebrand, som håller Indianerna som guldfavorit.

Tillgängliga förare

Kollegorna i de andra elitserieklubbarna håller Elit Vetlanda som stor guldfavorit. Den ende som inte gav smålänningarna sin röst är Vargarnas Peter Jansson, som tror på Indianerna.

– Det spelar ingen roll vad vi plockar ihop för trupp, så är vi favoriter. Det var vi förra året också, och då skulle vi inte vara det. Därför har jag ingen respekt för röstningen, säger Bo Wirebrand.

Du är bra på att slå undan pressen...

– Det har man lärt sig. Ha, ha, ha. Ah, det är klart att vi vill gå så långt som möjligt, men det är så jäkla små marginaler när man kommer till slutspelet. Vilka förare är tillgängliga och vad är det för form på dem?

Nykomlingarna illa ute

När Bo Wirebrand går igenom trupperna ser han åtminstone tre utmanare till SM-guldet.

– Definitivt Indianerna och Piraterna. Sedan höjer jag ett varningens finger för Dackarna. Elitserien tenderar att bli jämnare och jämnare, säger han.

När lagledarna tippade vilka lag som missar slutspelet fick nykomlingen Rospiggarna och Ikaros Smederna flest röster.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN