I dag kan drömmen bli sann

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ericsson kan bli första svensk i F1 på 23 år: ”Vi presenterar våra båda förare inom kort”

Foto: MARCUSERICSSON.COM
Marcus Ericsson.

I dag kan drömmen gå i uppfyllelse.

Marcus Ericsson kan bli den första svenska F1-föraren på 23 år.

Sedan i slutet av förra året har det ryktats om att den tidigare GP2-föraren Marcus Ericsson är en av Caterhams förare 2014.

Först dementerades uppgifterna om att Ericsson förhandlade med stallet och att han hade det finansiella stöd som krävs av hans råddgivare Eje Elgh – men förra veckan ändrade Elgh sina uttalanden.

– Jag har inga kommentarer, svarade han då på frågan om man förhandlade med Caterham och på frågan om Ericsson har den ekonomi som krävs.

Pic förlorar sin plats

Caterham, som förra året var sist av de elva stallen, körde 2013 med fransmannen Charles Pic och holländaren Giedo van der Garde.

I går meddelade teamchef ­Cyril Abiteboul att Pic förlorar sin plats:

– Charles är inte kvar hos oss nästa år. Det är synd att samarbetet mellan Charles och Caterham är över, säger Abiteboul till Infosport Plus.

I går skrev italienska Autosprint att den tidigare Sauber­föraren Kamui Kobayashi har säkrat en plats hos stallet och under dagen förändrade Caterham sin hemsida. Då plockade stallet bort Giedo van der Gardes tunga personliga sponsorer från listan med samarbetspartners.

Presenteras i dag

– Jag kommenterar ingenting. Vi kommer att presentera våra båda förare inom kort, säger ­Caterhams presstalesman Tom Webb till Sportbladet.

Den presentationen lär genomföras i dag. Enligt brittiska Sky Sports tv-guide ägnas kvällens program Ted’s Notebook på Sky Sport F1 åt Caterham. Programledaren Ted Kravitz ska besöka stallets fabrik och man utlovar intervjuer med de nya ­förarna.

Om alla detaljer stämmer fram till dess kan Marcus ­Ericssons dröm gå i uppfyllelse.

Och Sverige få sin första F1-förare sedan 1991.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1