Ny frustration i Växjö: ”Vi ville möblera om sargen...”

avJonas Gustavsson

Sparkade sönder sargen mot AIK

Foto: BILDBYRÅN

Det fortsätter storma kring SSL-nykomlingen Växjö.

Laget tappade en 3-1-ledning till en 3-4-förlust mot AIK – då sparkade man sönder sargen.

– Vi handlar i affekt, säger tränaren Dennis Mårtensson.

Förra helgen rasade Växjö mot Storvretas hyllning av domaren Johan Råsbrink då han fick en hemmatröja med namn och nummer under en ceremoni innan SSL-matchen lagen emellan.

– Jag är skitförbannad. Objektiviteten som de ska förmedla förstörs redan där. Jag förstår att Storvreta har goda intentioner men för oss gäster ter det sig ytterst smaklöst, sa tränaren Dennis Mårtensson då.

Storvreta valde efteråt att be om ursäkt och personligen ringa upp Växjö-ledningen.

Under söndagen kom nästa Växjö-utbrott. Laget tappade 1-3 till 3-4 mot AIK i slutsekunderna och då sparkade man in sargen på plan.

Anledningen till ilskan var en screening som man ansåg föranledde AIK:s 4-3-mål som kom efter ett frislag med bara 14 sekunder kvar att spela.

– Jag köper frislaget, men jag menar att domarna måste ha spelförståelsen att se screeningen som föranleder målet. Det gör att vi blir förkrossade och vansinniga. Vi handlar i affekt, vi ville möblera om sargen och det var ett par bitar som lossnade, säger Dennis Mårtensson.

”Sa att de inte såg”

– Domarna sa att de inte såg screeningen, och jag är glad att de säger det för det hade varit ännu värre om de sett den och inte dömt för den. Men man tycker att de ska ha spelförståelsen för att se vad som händer och påverkar spelet.

Men Dennis Mårtensson vill inte lasta domarna för förlusten:

– AIK gör fyra mål och vi gör tre, det är fakta, men det är jävligt tråkigt. Vi gör en bra prestation, följer matchplanen och är värda om inte tre poäng så i alla fall en eller två. Vi tar med oss att vi i alla fall rubbade serieledarna.

Det stormar mycket kring Växjö?

– Jo, så är det kanske, men vi säger vad vi tänker och tycker och tycker att vi har rätt i sak. Men just nu är jag bara besviken och förbannad, vi gjorde en bra prestation och var förtjänta av poäng.

Serietvåan Falun slog tillbaka jumbon Jönköping med 8-2 på hemmaplan. Rasmus Enström hade stor del i segern då han låg bakom segerrycket i andra perioden: han gjorde själv 4-2 och 6-2 och spelade fram Emil Johansson till 5-2.

Dalens norske stjärna Ketil Kronberg brände en straff i början av sista perioden – istället kunde Pixbo sätta det matchvinnande målet via Patrik Malmström mitt i perioden vilket innebar en 5-4-seger.

Caperiotäby ledde med 4-2 efter halva matchen – sedan klev Mika Kohonen in i handlingen och vände till en 6-4-seger för Storvreta. Kohonen sköt 3-4, spelade fram Mattias Samuelsson till 4-4 och gjorde sedan själv matchvinnande 5-4.

Finske forwarden Mika Moilanen sköt 2-2 och 3-2 för Helsingborg borta mot hemmastarka Granlo och efter det släppte inte skåningarna greppet om matchen vilket mynnade ut i en 8-3-seger. Det var Granlos blott andra hemmaförlust sedan man gick upp i SSL ifjol.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy