Svensk mot JVM-titlen

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Pontus Tidemand leder Tysklands rally, men VM-ledaren Sebastien Ogier bröt - precis som PG Andersson

Pontus Tidemand på väg mot seger - och en VM-titel?

Sebastien Ogier kunde ha säkrat VM-titeln.

Men han bröt Tysklands VM-rally.

Fransmannen som har vunnit fem VM-rallyn i år och som är i klar ledning av mästerskapet hade ledningen även i Tysklands asfaltsrally, men han bröt tidigare under fredagen.

– Jag missade bromspunkten, den var inte utmärkt. Jag körde i en vinodling och körde på någonting, då skadade jag hjulupphängningen, säger VW-föraren till motorsporttotal.

Han kommer att starta om under lördagen, men är nu långt från täten och lär inte vinna rallyt. Då kan han heller inte vinna mästerskapet - inte den här helgen i alla fall.

 Efter den andra dagen leder nu Jari-Matti Latvala, även han VW, och han utmanas av Thierry Neuville.

PG bröt

Även PG Andersson och Emil Axelsson har brutit rallyt efter en miss på den tredje specialsträckan. De kommer inte att starta om tävlingen.

– Det var i en snabb höger där det nöp över ett krön. Det hade vi med i noterna med det bara dyngsläppte för oss så vi klippte ett vägräcke och bilen kröktes som en banan, säger PG till sin hemsida.

– Jag vet inte riktigt varför det släppte. Vi körde på mjuka däck och blev lite överraskade över att det var torrare än vi räknat med.

Tidemand leder stort

I JVM däremot går det bra för Sveriges deltagare. Pontus Tidemand leder rallyt inför lördagens avslutande specialsträckor. Han leder med två och en halv minut.

- Vi har haft en bra dag utan incidenter eller misstag, säger Pontus i ett pressmeddelande.

– I det här läget måste man tänka till ordentligt och hålla sig borta från problem och det är vad vi ska försöka göra. Tävlingen är långtifrån avgjord så det är bara att fortsätta hålla fokus.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally