Moyes: "Vi har en lång väg att gå"

SPORTBLADET

Manchester United-managern utbuad efter förlusten mot förre klubben

När David Moyes ställdes mot sin gamla klubb Everton förlorade Manchester United sin första hemmamatch mot klubben på 21 år.

Tillråga på allt buades han ut av Evertons supportrar – med ramsor om att han skulle sparkas morgonen efter.

– Det är klart att det känns när det är ditt gamla lag, säger han.

Foto: David Moyes.

För första gången sedan 1992 förlorade Manchester United mot Everton på Old Trafford. Detta under klubbens nya manager David Moyes – tidigare manager för just Everton.

Moyes har fått en mardrömsstart på sin nya karriär och efter matchen var han bitter.

– Det är en stor besvikelse. Matchen var jämn och vi missade en del chanser att göra mål. Everton är ett väldigt bra lag med bra spelare, det vet jag, men det är klart att det känns när det är ditt gamla lag du förlorar mot. Så är det, säger han på presskonferensen.

"Måste vinna fruktansvärt många matcher"

Manchester United ligger nu hela tolv poäng bakom serieledaren Arsenal, på en niondeplats i tabellen.

– Vi har en lång väg att gå. Vi måste spela riktigt bra fotboll och vinna fruktansvärt många av matcherna i slutspurten om vi vill ligga i toppen i slutet av säsongen, säger Moyes, som dock anser att det är fullt möjligt.

– Ja, jag ser ingen anledning till varför det inte skulle vara det.

Utbuad av supportrarna

David Moyes ledde Everton under elva år, innan han värvades till United i somras. Med sig tog han Evertons storspelare Maroune Fellaini – något som inte uppskattades av Evertonsupportrarna. Under gårdagens match skrek publiken fler ramsor åt Moyes, bland annat att han skulle få sparken dagen därpå och att han var full av skit.

– Sådant där är inte viktigt. Evertons fans kom hit för att stötta sitt lag, vilket var vad de gjorde, kommenterar Moyes.

Wayne Rooney, som bland annat hade en stolpträff i matchen, drog på sig en varning och är avstängd i helgens match mot Newcastle. Samtidigt ser även Robin van Persie ut att missa den, enligt Moyes är skyttekungen skadad i ljumsken och kommer att bli borta i ytterligare ett par veckor.