Landslaget vägrar hjälpa sjuk Northug

Av: Erik Karlsson

Publicerad:

Norska landslagschefen: "Vi kommer inte lägga några resurser på Petter"

Petter Northug har problem med en virussjukdom.

Men efter att han nobbat landslaget under sommaren vägrar nu norska förbundet hjälpa sin stjärna.

– Vi kommer inte lägga några resurser på Petter, säger landslagschefen Vidar Löfshus till VG.

Det var i mitten på maj som Petter Northug meddelade att han lämnade landslaget fram till tävlingssäsongen börjar i november. Superstjärnan ville träna på egen hand och samtidigt få full kontroll över sponsorintäkterna.

Men försäsongen i egen regi har inte varit problemfri. Northug fick så sent som i fredags besked om att han bär på en virussjukdom som gör att han nu måste ta helt ledigt i minst två veckor och därmed också måste ställa in ett tre veckor långt - och viktigt - höghöjdsläger.

– Jag tror att han kan börja träna hårt om fyra veckor, om allt går normalt, sa Northugs tränare Eirik Myhr Nossum till VG om sjukdomen.

Och efter avhoppet kommer den ensamt satsande Petter Northug inte få någon hjälp med ett snabbare tillfrisknande från det norska landslagets medicinska expertis.

– Vi kommer inte att lägga några resurser på Petter innan världscupsäsongen inleds. Han har valt bort det vi anser är den bästa medicinska stötteapparaten i hela längdskidåkningsvärlden, säger landslagschefen Vidar Löfshus till VG.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN