Pokerstjärnorna i storgräl i WSOP

SPORTBLADET

Minns du den här klassikern? Här blir proffsen avvisade från bordet efter hätskt ordkrig

Pokervärldens bittraste rivaler?

En kandidat är Mike ”The Mouth” Matusow och Sharhram Sheikhan, som under WSOP 2005 bjöd på en av VM-historiens mest klassiska konfrontationer.

Hur det slutade?

Båda blev avvisade från bordet.

Redan sekunderna innan pokerstjärnorna brakar samman förvarnar ESPN:s pokerkommentator om spelarnas omvittnade rivalitet.

– De är som olja och vatten, säger han.

Och den hånfulla attityden spelarna emellan är tydlig från start i YouTube-klippet.

Matusow hånskrattar

Matusow nynnar på ”O Sole Mio” samtidigt som en redan irriterad och shortstackad Sheikhan ska försöka bestämma sig för om han ska gå med i handen eller inte. Han frågar Matusow om denne har för avsikt att syna om han höjer. Matusow hånskrattar till svar och säger: ”Nej, då kastar jag korten...”

”Du måste hålla käften”

Sheikhan blir osäker, kastar sina kort och ångrar sig bittert när floppen kommer upp på bordet. Han slår näven i bordet så markena flyger, vänder sig sedan om och kommenterar sin kastade hand till en vän i publiken, trots att Matusow och ännu en spelare fortfarande är kvar i handen. Detta får Matusow att tappa besinningen och han utbrister: ”Inser du att vi är mitt i en hand – du måste hålla käften”.

Avvisade i tio minuter

Bråket eskalerar. Sheikhan försöker få Matusow att upprepa det han precis sagt och smockan ligger i luften. Tävlingsdomaren får rycka in och bråket slutar med att båda spelarna avvisas från bordet i tio minuter med varningen att om ett enda ord till utväxlas förlängs avstängningen till 20 minuter.

Hur det gick i turneringen?

Sheikhan slutade elva, Matusow nia.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker