Ursäkta öst, ni har inte en chans mot väst i år

SPORTBLADET

Lagen i öst gör sitt yttersta för att komma i fatt väst, men trots LeBron James och ett pånyttfött Boston är det fortfarande väst som är bäst.

Vägen till NBA-mästerskapet går genom San Antonio, Phoenix eller Dallas.

Stjärnglansen finns i väst. Efter sommarens största värvningscup har Boston Celtics nu tre av ligans största i laget; Ray Allen, Kevin Garnett och Paul Pierce ska skänka den luggslitna klubben sin gamla stjärnglans åter.

I Cleveland sitter LeBron James ohotad som kung. Det finns ingen annan spelare med samma stjärnstatus och marknadsvärde i hela ligan. Ligans näst största fixstjärna, Kobe Bryant, verkar också vara på väg från Los Angeles till något av lagen i öst.

Lägg till det namn som Miamis Dwayne Wade och Shaquille O’Neal samt Washingtons Gilbert Arenas så har du många av NBA:s största stjärnor.

Ändå är det väst som kommer att dominera. Jag tror inte att något lag i öst, inte ens om de får till sitt eget spel maximalt, kan hota väst. Jag tror till och med att klubbarna som kommer fyra och femma i väst skulle vara svårbesegrade för östlagen.

San Antonio utan svagheter

Jag gillar verkligen Bostons satsning och jag tror att Cleveland kan bli ett nytt Chicago Bulls om de fortsätter bygga tålmodigt kring LeBron. Men inte i år. Den här säsongens NBA-mästare finns i trion San Antonio, Phoenix och Dallas.

San Antonio körde över Cleveland i förra årets final och var suveräna i slutspelet. Det här är fortfarande ett lag utan svagheter.

Phoenix, som har varit urstarka två säsonger i rad, har äntligen centern Amare Stoudemire fullt återställd efter en svår skada och har dessutom förstärkt med veteranen Grant Hill. Dom blir farliga, antagligen den största utmaningen mot San Antonio. Dessutom enormt underhållande att titta på.

I Dallas handlar det om en helt annan historia. Förra säsongen var laget helt dominant i grundspelet och tysken Dirk Nowitzki blev som första europé utsedd till ligans MVP. Sen brast allt i första rundan i slutspelet. Laget blev utskåpat av betydligt sämre Golden State och Nowitzki lyckades inte bära sitt lag som det förväntas av en stor stjärna. I år har han och klubben massor att bevisa.

Om San Antonio, Phoenix eller Dallas skulle misslyckas? Boston, Cleveland, Detriot och Miami får ursäkta, men i så fall heter NBA-mästarna Utah Jazz eller Houston Rockets.

Så dominanta är väst den här säsongen också.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket