Två svenskor boxas om EM-guld

SPORTBLADET

Anna Laurell lyckosam i comebacken

Lördagen i boxnings-EM i danska Vejle kan bli en riktig guldfest för svensk del. Det såg Shipra Nilsson och Anna Laurell till när de båda säkrade var sin finalplats på torsdagen.

Foto: Laurell.

Först besegrade Nilsson sin rumänska motståndare i 52-kilosklassen, Andreea Gheju, därefter tog Anna Laurell sig vidare till final efter seger på poäng mot ukrainskan Olga Novikova.

– Shipra gjorde en helt otrolig match, hon har bara gjort bättre och bättre matcher här i EM och haft en otrolig utveckling, säger landslagsledaren Erik Bredler till TT.

– Nu ska hon möta ryskan Viktoria Rydenko som är en av de bästa i världen. Dom har mötts en gång tidigare och då förlorade Shipra, det blir en jättetuff final.

Minst lika imponerande är Anna Laurells framgång. Laurell som vunnit såväl EM- som VM-guld har gjort comeback i boxningsringen efter att ha drabbats av struma.

– I dag tycker jag inte att det syntes någon skillnad men det är ju inte förrän i somras som Anna kunde börja att träna igen så att hon är med i EM är en ren bonus.

Laurell ställs i finalen mot ryskan Maria Javorskaja.

– Hon såg vass ut, det blir en öppen final.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning