Så mycket mer blev det egentligen inte

SPORTBLADET

Så vad var då gårdagens bästa tv? Enkelt. Ingenting, jag menar ingenting, kunde mäta sig mot Ruzomberok mot Sparta Prag i Weekend of Champions i Prag. Eurosport 2 bjöd på fem mot fem, sarger, fart och fläkt och inget tråkigt snack om uppställningar och lekar med siffror. Tjoff bara. Mindre schack på grönt fält, mer fia med knuff på konstgrönt litet fält.

Förutom det? Henke Larsson naturligtvis. Och han var såklart elegant och strålande och strålande elegant.

Jag kan inte ­säga att Canal+ laddade upp lika rejält som jag (chipsskål till vänster, läskeblask till höger) inför Manchester Uniteds match mot Aston Villa. Hegerfors, domarbasen och Anders Andersson, som fick några av sina fula tacklingar i allsvenskan upptryckt i ansiktet i en onödig och oförklarlig sekvens, fick räcka och de satt och pratade lite om att Henke gör spelare bättre. Jo, tack. Han gör ju det.

Så mycket mer blev det egentligen inte.

Canal+ levererade själva matchen, mervärdet fick vi stå för själva.

Förrra veckan

var det TV400 som levererade den goda nyheten (NBA-basket). I veckan är det Viasat som berättar att man ska börja visa AHL.

En AHL-match i veckan på Viasat. Tre NHL-matcher i veckan på Canal+.

Det innebär fyra nordamerikanska hockey­matcher per vecka (om jag inte räknar NASN, gör jag det blir det ännu fler).

Som jämförelse kan nämnas att det sändes fyra svenska elitseriematcher i svensk tv den här veckan, om jag räknar ihop matcherna på Canal+ och säsongskortet och om jag räknar rätt.

Men kommande vecka är det sex matcher. Det går alltså åt rätt håll, även om det fortfarande känns konstigt med ett säsongs­kort som inte alls levererar hela säsongen.

Ruzomberok–Sparta Prag

var förresten inte så roligt, nu när jag tänker efter.