Miss, ACO

SPORTBLADET

Skidskytten singel strax före VM: Jobbigt

Mitt under VM-uppladdningen går Anna Carin Olofsson genom en tuff period privat.

Hon och sambon Håkan Degselius bröt i förra veckan upp efter 13 år tillsammans.

– Det är alltid jobbigt när det tar slut så, säger Olofsson.

Det var en dämpad Anna Carin Olofsson, 33, som Sportbladet träffade i slovenska Pokljuka, där sista världscuptävlingen före VM avgjordes 17–21 januari.

Nu kommer förklaringen: dagen efter masstarten i Pokljuka tog förhållandet med sambon sedan 13 år, Håkan Degselius, slut efter några tuffa månader.

– Vi har kämpat på ett tag och det funkar inte riktigt, berättar Anna Carin för Sportbladet när tre dagar återstår till VM.

De två träffades när Aco gick på skidgymnasiet i Järpen och har hållt ihop sedan dess. För tio år sedan tog de över Anna Carins morfars hus i Lillhärdal utanför Sveg.

Anna Carin har inte varit hemma där sedan den 2 januari när världscupen drog igång igen. Efter tre världscupveckor följde VM-läger och på lördag börjar VM.

– Visst är det tråkigt, säger hon om uppbrottet.

Olofsson har presterat ypperliga resultat i världscupen i januari trots en tung tid privat.

En tid som naturligtvis påverkat henne:

– Det är alltid jobbigt när det tar slut så.

Sedan förhållandet tog slut förra måndagen, en vecka efter att hon utsetts till Årets idrottskvinna på Idrottsgalan, har Aco legat på läger med resten av det svenska laget i VM-orten Anterselva.

Ordning på skyttet

Det trassliga privatlivet verkar inte påverka henne på skjutvallen längre. Efter att skyttet inte hållt samma suveräna standard som hennes åkning i år har Aco nu börjat träffa rätt under VM-uppladdningen.

– Jag hade bara en bom på sex skjutningar i dag, säger hon.

– Det ger självförtroende och ett lugn. Det ska bli kul att börja tävla igen, säger Aco.

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM

Skidskytte