Sverigess hopp

SPORTBLADET

Andraserve i 214 km/h räddade Pim-Pim: Gjort det ganska ofta

Foto: AVLOSSADE KANONEN Pim-Pim Johansson var illa ute i kvartsfinalen i Stockholm Open, men räddades av sin serv.

Två matchbollar emot sig och andraserve.

Då drog Pim-Pim Johansson in ett ess i 214 knyck.

- Det är inget jag rekommenderar, säger Pim-Pim.

Galen eller iskall?

Det var frågan hela Kungliga tennishallen ställde sig efter att Joachim "Pim-Pim" Johansson, 24, tog i för kung och fosterland i en andraserve med matchboll emot sig.

- Jag tänkte inte så mycket, det syntes kanske, säger Pim-Pim.

Han gick på känsla.

- Precis innan jag kastade upp bollen kände jag att den skulle sitta. Då är det bara att gå för det, det gör jag alltid. Men det är inte alltid den sitter.

Servat i 232 km/h

Det var vid ställningen 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 6-5 till belgaren Kristof Vliegen som Pim-Pim skulle serva sig fram till ett nytt tiebreak men i stället tappade direkt till 0-40 och fick tre matchbollar emot sig.

Den första räddade han med ett ess på förstaserven för att sedan missa nästa förstaserve och tvingas förlita sig på en andraserve.

Då drog han alltså på i 214 knyck, hårdare än många proffsspelare någonsin kommer upp i karriären ens på en förstaserve (Pim-Pim har själv uppnått 232 km/tim som bäst).

- Jag har gjort det ganska ofta i min karriär, ännu mer när jag var liten. Men det är inget jag rekommenderar.

Pim-Pim.

Södertäljegrabben vände matchen och vann i tiebreak i tredje set även om det krävdes fem matchbollar och totalt närmare tre timmars tennis.

Den tidigare skadade axeln, som hållit honom borta från touren i princip sen juli i fjol, gör sig inte påmind men Pim-Pim känner sig sliten.

"De är grymma"

- Kanske har jag en infektion i kroppen. Jag vakande i natt och svettades och hade ont i halsen. Jag trodde det skulle slå ut i förkylning i morse men det gjorde det inte, säger Pim-Pim.

- Jag hade tillräckligt med ork för att slå honom men inte för att spela den tennis jag vill spela. Jag spelade tusen gånger bättre mot Nadal.

Han bars fram av den egna klacken från Södertälje SK.

- De är grymma. Utan dem hade jag kanske inte vunnit, säger Pim-Pim.

I dag ställs Pim-Pim mot finländske stjärnan Jarkko Nieminen.

- Det blir tufft. Jag har haft svårt för Jarkko tidigare, säger Pim-Pim Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis