Utbrottet

SPORTBLADET

McEnroe till attack mot domaren: Det är skandalöst

Foto: RASANDE John McEnroe tappade – som så många gånger tidigare – humöret efter ett domslut. Den amerikanske legendaren gick till hård attack mot domaren både under och efter matchen.

John McEnroe förlorade både matchen och humöret.

Legendaren gick till hård attack mot domaren Lars Graff.

- Tack gode Gud, för att jag inte behöver ha med sådana människor att göra längre, säger 47-åringe McEnroe efter uttåget ur Stockholm Open.

Vid ställningen 6-5 i första sets tiebreak korrigerade den svenske domaren en linjemans bedömning till paret McEnroe/Björkmans nackdel.

Då tog det hus i helvete i Kungliga tennishallen. John McEnroe var snabbt framme vid domarstolen och återvände med sin vidöppna käft sedan Simon Aspelin i par med Todd Perry tagit tre raka poäng och vunnit setet.

- Du är patetisk och borde sätta ditt namn efter deras, för varje game de vinner. Jag vet att du heter Graff, men du borde heta Bush, vrålade McEnroe.

Det var bara början.

Efter förlusten fortsatte han att kritisera Graff, som har dömt McEnroe ett tiotal gånger.

- Det är skandalöst, fullständigt skandalöst.

Var det därför du inte tackade domaren efter matchen?

- Ärligt talat brukar jag inte göra det. De hade också domslut emot sig, men att gå in och ändra ett domslut i det läget. Tyvärr har jag sett det så ofta att jag inte är förvånad. Det är domarnas enda sätt att få sina namn i tidningen.

Längtar till veterantouren

- Alla domare, honom inräknad, skulle flyttas till ett land långt bort. Där skulle de få sitta och prata om alla sina dåliga domslut: "Det är otroligt hur många matcher vi har förstört. Det kan vara världsrekord."

Även Jonas Björkman protesterade, vilket är ovanligt.

- Jag är väldigt besviken, så arg jag kan bli. Han förstörde festen, säger svensken.

McEnroe åker hem till familjen i New York i dag. Frågan är om det blir några fler framträdanden på ATP-touren. 47-åringen längtar tillbaka till veterantennisen.

- På seniortouren får jag betalt för att skälla på de här människorna. Det är helt underbart, klargör han. Stefan Holm

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis