Anja störtloppssjua

SPORTBLADET

Hemmaåkaren Renate Götschl vann i Altenmarkt

Foto: Reuters
Sammanbiten Anja Pärson efter lördagens störtlopp, som slutade med en sjundeplats.

Anja Pärson blev sjua i lördagens störtlopp i Altenmarkt.

– Övre delen gick jättebra, men sedan tappade jag ideallinjen och var ute och härjade i lössnön, säger hon.

Hemmaåkaren Renate Götschl vann, 23 hundradelar före överraskningen Dominique Gisin, Schweiz.

Schweiziskan Dominique Gisin fick som enda åkare kasta sig ner för pisten på fredagen då hårda vindar stoppade störtloppstävlingen i Altenmarkt.

När arrangörerna gjorde ett nytt försök på lördagen hade Gisin åter igen startnummer ett och hon slog till med en bra tid direkt. Schweiziskans extra träningsåk på fredagen visade sig ge ett överläge som merparten av konkurrenterna inte orkade rå på.

Det skulle dröja till hemmahoppet Renate Götschl (startnummer 29) innan Gisin tappade ledningen. Österrikiskan körde i mål på tiden 1:19.32, 23 hundradelar före Gisin.

Julia Mancuso, med startnummer 27, missade i sista hoppet vilket kan ha kostat amerikanskan segern. Nu blev Mancuso istället trea.

Anja öppnade starkt

Anja Pärson med startnummer 28 öppnade sitt åk väldigt bra och var före då ledande Gisin vid första mellantiden. Men ett par missar i mittenpartiet där Anja inte orkade hålla linjen gjorde att svenskan tappade tid med en sjundeplats som följd. Anjas sluttid blev 1:20.34, en sekund och två hundradelar efter Götschl.

– Övre delen gick jättebra, men sedan fick man inte vara någon annanstans än i ideallinjen, för annars var det mest lössnö. Och där var jag ute och härjade, sade en aningen besviken Anja till TV4+ efter åket.

Störtloppscupens ledarinna Lindsay Kildow satsade för hårt och körde ur.

Övriga svenskor misslyckade

Övriga svenskor gör bäst i att fort glömma lördagens tävling. Janette Hargin slutade 45:a och Nike Bent var 47:a.

På grund av fredagens inställda tävling körs nu superkombination på söndagen, istället för super G, som det ursprungligen var tänkt.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint