Efter segern mot värdnationen – Edin berättar om ryggsmärtorna

SPORTBLADET

Vinster mot Danmark och Sydkorea inom loppet av några timmar.

Det enda orosmolnet för Sveriges curlingherrar är Niklas Edins ryggproblem – skippern tar epilepsimedicin mot smärtorna.

– Man blir lite off, det är lite som sömntabletter, säger han till TT.

Lag Edin är ute efter guldet i herrarnas OS-curling.

Och finalaspiranten har börjat bra. Segern mot Danmark i premiärmatchen under onsdagsmorgonen följdes upp med en ny vinst, 7–2 mot Sydkorea, några timmar senare.

USA nästa på fredag

Sverige fortsatte med sitt lugna och trygga spel, som Niklas Edin berömde efter premiärsegern, och hade 2–0 efter två omgångar och 5–2 efter sju i en långdragen match.

Sydkoreanerna kämpade för att komma i kapp, men förgäves.

I stället utökade svenskarna till 6–2 i åttonde omgången och efter att värdnationen gjort ett misslyckat försök att satsa allt på den sista stenen i nionde gjorde Sverige 7–2, vilket fick Sydkorea att ge upp.

”En stadig dos”

Efter matchen berättade Niklas Edin att han tar tabletter mot sina smärtor i ryggen. Edin opererade ryggen i maj förra året efter att ha fått diskbräck och för några veckor sedan kom problemen tillbaka.

– Jag var orolig före turneringen, men jag kan göra alla moment och jag har testat allt till hundra procent. Jag behöver inte hålla igen på någonting, säger han till TT.

Den svenske skippern säger att han tar ”en stadig dos” för att hålla smärtorna i schack.

– Jag tar en tablett för nervsmärtan som egentligen är en epilepsimedicin, det är för att ta udden av de här nerv- och känselsmärtorna. Man blir lite off, det är lite som sömntabletter. Man blir lite groggy, säger han.

Härnäst för Sverige väntar USA och England i grundspelet på fredag.

Tre OS-fakta om curling 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM